ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Δερύνειας ακυρώνει το Φεστιβάλ Φράουλας λόγω πανδημίας

Ο Δήμος Δερύνειας ακυρώνει το Φεστιβάλ Φράουλας λόγω πανδημίας

Ακυρώθηκαν όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου Δερύνειας που ήταν προγραμματισμένες για φέτος, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Φράουλας.

 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Δερύνειας ενεργώντας με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού, ενημερώνει το κοινό πως έχουν ακυρωθεί όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τους μήνες της άνοιξης».
 
Προστίθεται ότι «την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου αφού δεν επιτρέπεται η συνάθροιση στη φύση, από τα ισχύοντα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, για αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν γίνει ενέργειες με την Ειρηνευτική Δύναμη και θα επιτραπεί η πρόσβαση προς το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας εντός της νεκρής ζώνης για περίπατο και προσκύνημα από τις 08:00-16:30».
 
Επίσης ούτε φέτος θα πραγματοποιηθεί το Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο, ενώ εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν αυτό θα προγραμματιστεί για το 2022.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα προγραμματιστεί η εναρκτήρια τελετή και τα εγκαίνια του υπαίθριου κινηματογράφου σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία, την καλλιτέχνιδα Rosa Barba και τον Οργανισμό «Point Centre for Contemporary Art».
 
Ο Δήμος Δερύνειας «ευελπιστεί ότι μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες θα γίνει κατορθωτό να φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο αρκετά πολιτιστικά δρώμενα τόσο από τα Πολιτιστικά Σύνολα του Δήμου, όσο και από άλλα Οργανωμένα Σύνολα».
 
Ακόμα «το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με θεατρικές παραστάσεις, μουσική, χορό και επιθεωρήσεις, σε μια προσπάθεια του Δήμου Δερύνειας, να προσφερθεί στον κόσμο που έχει τόσο στερηθεί τα πολιτιστικά δρώμενα, ένα ποιοτικό πολιτιστικό καλοκαίρι».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top