ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τις επιπτώσεις του COVID-19 συζήτησαν Δήμαρχος Στροβόλου και Πρέσβειρα Γαλλίας

Για τις επιπτώσεις του COVID-19 συζήτησαν Δήμαρχος Στροβόλου και Πρέσβειρα Γαλλίας

Τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους Δήμους συζήτησε ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, με τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet-Catalano, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης την Τετάρτη, 10 Μαρτίου.

Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις του Covid-19 στην κυπριακή κοινωνία και οικονομία και πώς έχουν επηρεάσει τους Δήμους γενικότερα, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Μείζονος Λευκωσίας, με βασικότερες το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και οι δυνατότητες και προοπτικές αντιμετώπισής τους μέσω του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπρόσθετα, από τον Δήμαρχο Στροβόλου αναφέρθηκαν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ή είναι σε εξέλιξη για την ανάδειξη του Παλαιού Πυρήνα Στροβόλου και συγκεκριμένα, η ανάπλαση της Πλατείας και τα Εγκαίνια του Μουσείου του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου, στο πλαίσιο και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και του αγώνα των Κυπρίων στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Τέλος, αναφέρεται ότι συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας με την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της γαλλικής κουλτούρας και γλώσσας, μέσω διαδραστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Δημοτικός Γραμματέας Στροβόλου, Γιώργος Χριστοδούλου και η Elodie Wynar, Ακόλουθος Συνεργασίας για τη Γαλλική Γλώσσα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top