ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ σε ΑΚΕΛ: «Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας έναντι της λαθρομετανάστευσης και των μεθόδων που η Τουρκία μηχανεύεται»

ΥΠΕΣ σε ΑΚΕΛ: «Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας έναντι της λαθρομετανάστευσης και των μεθόδων που η Τουρκία μηχανεύεται»

Απάντηση στο ΑΚΕΛ για την απόφαση της Κυβέρνησης να εμποδίσει την παράνομη είσοδο μεταναστών από την πράσινη γραμμή δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επικαλούμενη τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής 866/2004 αναφέρει ότι  ο έλεγχος και η αποτελεσματική επιτήρηση όλου του μήκους της πράσινης γραμμής «αποτελεί υποχρέωση της Κυβέρνησης ώστε να αποτρέπεται η παράνομη διέλευση από υπηκόους τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής ή έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο».

«Αντί λοιπόν το ΑΚΕΛ να θέτει ερωτήματα για την απόλυτα εναρμονισμένη με τον Κανονισμό ενέργεια της Κυβέρνησης, καλό θα ήταν να απαντήσει στην κοινωνία που ανησυχεί, εάν η θέση του είναι να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε ανεξέλεγκτα αύξηση των μεταναστευτικών ροών με τις οποίες μας τροφοδοτεί η κατοχική Τουρκία μέσω των κατεχομένων», αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην συνέχεια δίνει ως παράδειγμα τον Έβρο, «Όσο για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και παρά το γεγονός ότι σαφώς δεν πρόκειται να επιλύσει στην ολότητα του το πρόβλημα, παραπέμπουμε στην εφαρμογή ανάλογων μέτρων στον Έβρο»

Σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και με σκοπό τη «συνέχιση των παρεχόμενων διευκολύνσεων προς τους γεωργούς μας, αλλά και τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών» προχωρούν στη λήψη μέτρων σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. «Σε αντίθεση με όσα το ΑΚΕΛ διακηρύττει, εισπράττουν τις ενέργειες της κυβέρνησης σαν κίνηση παροχής αυξημένης ασφάλειας», όπως αναφέρει.

Ενήμεροι  Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένα Έθνη αλλά και αριθμός πρεσβευτών λέγει το Υπουργείο «για την άσκηση αυτού του κυριαρχικού μας δικαιώματος που ποσώς δεν υποδηλώνει αποδοχή των τετελεσμένων».

«Το μήνυμα μας σαφές. Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας έναντι της λαθρομετανάστευσης και των μεθόδων που η Τουρκία μηχανεύεται για να πλήξει άλλη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία», καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

 

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ 

«Η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει φράκτη 11 χιλιομέτρων κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές από τα κατεχόμενα, ενώ κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο, στέλνει και επικίνδυνα πολιτικά μηνύματα. Πέραν του γεγονότος ότι πουθενά στον κόσμο δεν λύθηκε το μεταναστευτικό με φράκτες και τείχη, εγείρονται επιπρόσθετα ερωτήματα:

Ποια μηνύματα στέλνει η κυπριακή κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, με μια ενέργεια που παραπέμπει σε οριοθέτηση συνόρου της Κυπριακής Δημοκρατίας;  Ακριτικές κοινότητες διαμαρτύρονται για αυτή την εξέλιξη. Άρα προκύπτει το ερώτημα αν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις κοινότητες αυτές, κάτοικοι των οποίων διέρχονται ή ασκούν γεωργικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top