ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 'γάντι' στη Βουλή πέταξε ο Νουρής: Εκλογές και δημοψήφισμα μαζί; - 'Καυτή' πατάτα η μεταρρύθμιση

Το 'γάντι' στη Βουλή πέταξε ο Νουρής: Εκλογές και δημοψήφισμα μαζί; - 'Καυτή' πατάτα η μεταρρύθμιση

Ενώπιον της Βουλής θα τεθεί η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή για ταυτόχρονη διεξαγωγή παγκύπριου δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Για το θέμα ενημερώθηκε σήμερα και το Υπουργικό Συμβούλιο, υιοθετώντας την πρόταση Νουρή. 

 Σε δηλώσεις του στο πέρας του Υπουργικού, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε έχοντας λάβει υπόψη «τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο οποίος τοποθετήθηκε για τις τροποποιήσεις που είχαν επισυμβεί στην πρόταση της Κυβέρνησης από την Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής».

 «Η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής τροποποίησε με κατά πλειοψηφία αποφάσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, υιοθετώντας τη θέση για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων μεταγενέστερα της ψήφισης των νομοσχεδίων», ανέφερε. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας γνωμάτευσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών. «Δεν γίνεται να τίθενται ενώπιον του λαού ψηφισθέντα άρθρα των νόμων υπό την αίρεση και την κρίση ενός δημοψηφίσματος», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση έχοντας κατά νου και τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, που κατά πλειοψηφία προέκριναν την δημιουργία ενός δημοψηφίσματος, αποφάσισε και εισηγηθήκαμε εμείς ως Υπ. Εσωτερικών και το Υπουργικό υιοθέτησε, ότι υιοθετώντας ακριβώς τις θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων εισηγούμαστε στη Βουλή να διενεργήσει ένα δημοψήφισμα την ημέρα των βουλευτικών εκλογών στο οποίο θα τεθεί ενώπιον του κυρίαρχου λαού το ερώτημα εάν είναι επιθυμητή ή όχι η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση».

«Επομένως θα πρέπει να αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί εκ μέρους της γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου η σχετική απόφαση στην Βουλή των αντιπροσώπων», ανέφερε καταληκτικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top