ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ για rapid test σε μαθητές: 'Θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα αναμένεται να επιλύσει'

ΕΔΕΚ για rapid test σε μαθητές: 'Θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα αναμένεται να επιλύσει'

"Θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα αναμένεται να επιλύσει" αναφέρει σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου, για τα rapid test σε μαθητές. 

Οι δηλώσεις της Εκπροσώπου τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου:

Η διαδικασία πραγματοποίησης της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εξέτασης των μαθητών με τη μέθοδο της ταχείας διάγνωσης (rapid test) είναι αψυχολόγητη και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα αναμένεται να επιλύσει.
Το μέτρο αυτό θα δημιουργήσει επιπρόσθετη ταλαιπωρία και συνωστισμό στα σημεία ελέγχου. Ήδη οι πολίτες ταλαιπωρούνται για αρκετή ώρα. Η πρόσθετη καθυστέρηση θα αυξήσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και πιθανόν την ανυπακοή.
Για αποφυγή της ταλαιπωρίας και της αυξημένης παρουσίας ατόμων στους χώρους που διενεργούνται τα τεστ, η ΕΔΕΚ καλεί τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας να διευθετήσουν οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να γίνονται στις ίδιες τις σχολικές μονάδες. Τέλος επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς το Υπουργείο Παιδείας για άμεση, ουσιαστική  αναδιαμόρφωση και μείωση της εξεταστέας ύλης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top