LIKE ONLINE

Ένταση σε σούπερ μάρκετ με πελάτη ΑμΕΑ: «Δεν φοράω κίτρινο αυτοκόλλητο, είναι διάκριση» -ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση σε σούπερ μάρκετ με πελάτη ΑμΕΑ: «Δεν φοράω κίτρινο αυτοκόλλητο, είναι διάκριση» -ΒΙΝΤΕΟ

Δύο μέλη του προσωπικού της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μόρισον στη Βρετανία προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, όταν απείλησαν ΑμΕΑ ότι θα καλέσουν την αστυνομία, όταν ο πελάτης αρνήθηκε να φορέσει το κίτρινο αυτοκόλλητο (είναι πολιτική του καταστήματος για τα άτομα που επιτρέπεται να μη φορούν μάσκα).

Φυσικά, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα καταστήματα της Αγγλίας αλλά ορισμένοι καταναλωτές με ειδικές ανάγκες εξαιρούνται.

Κάποιες κονκάρδες, που δείχνουν ότι δικαιούσαι εξαίρεση, υπάρχουν διαθέσιμες στα καταστήματα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικές βάσει νόμου.

Το βίντεο δείχνει έναν υπάλληλο του σούπερ μάρκετ να εξηγεί στον πελάτη ότι βάσει της καινούριας πολιτικής του καταστήματος πρέπει να φορέσει το κίτρινο αυτοκόλλητο. Η συνάδελφος του κρατάει το τηλέφωνο και λέει ότι θα καλέσει την αστυνομία, αν δεν το δεχθεί.

Ο σεκιούριτι ακούγεται να λέει στον άνδρα σε ήρεμο τόνο ότι το αυτοκόλλητο χρησιμεύει «για να καταλάβουν οι άλλοι πελάτες ότι δικαιούστε εξαίρεση για ιατρικούς λόγους και γι’ αυτό δεν φοράτε μάσκα».

Ο πελάτης απαντάει ότι «δεν θα έπρεπε να δηλώνω στους άλλους την πάθησή μου. Αυτό είναι διάκριση. Αν με ρωτήσουν, μπορώ να τους απαντήσω».

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και μια εκπρόσωπος είπε ότι επρόκειτο «για μεμονωμένο περιστατικό και όχι για πολιτική του καταστήματος».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top