ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εurostat: Το 72% των χρηστών διαδικτύου στην ΕΕ και 52% στην Κύπρο έκαναν αγορές οnline το 2020

Εurostat: Το 72% των χρηστών διαδικτύου στην ΕΕ και 52% στην Κύπρο έκαναν αγορές οnline το 2020

Οι διαδικτυακές αγορές συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) λόγω των περιορισμών της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.


Σύμφωνα με την Eurostat, στους 12 μήνες πριν από την έρευνα του 2020, το 89% των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών στην ΕΕ είχαν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο και το 72% αυτών είχε αγοράσει ή παραγγείλει  μέσω internet αγαθά ή υπηρεσίες για ιδιωτική χρήση.

Οι διαδικτυακές αγορές αυξήθηκαν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019, όταν το ποσοστό ήταν 68% και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2015 (από 62%).

Περισσότεροι από 8 στους 10 χρήστες διαδικτύου στις Κάτω Χώρες (91%), τη Δανία (90%), τη Γερμανία (87%), τη Σουηδία (86%) και την Ιρλανδία (81%) είχαν αγοράσει ή παραγγείλει προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου 12 μήνες πριν από την έρευνα.

Από την άλλη πλευρά, λιγότερο από το 50% είχε πραγματοποιήσει αγορές μέσω Διαδικτύου στη Βουλγαρία (42%), τη Ρουμανία (45%) και την Ιταλία (49%, στοιχεία 2019). Ακολουθεί η Κύπρος με 52% το 2020 (από 45% το 2019). Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ήταν 59% το 2020 (από 51% το 2019).

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις διαδικτυακές αγορές μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου σημειώθηκαν στη Ρουμανία (+27 ποσοστιαίες μονάδες ), στην Τσεχία και την Κροατία (από +25) καθώς και στην Ουγγαρία (+23).

Τους 3 μήνες πριν από την έρευνα, οι πιο συνηθισμένες διαδικτυακές αγορές ήταν ρούχα (συμπεριλαμβανομένων αθλητικών ενδυμάτων), παπούτσια ή αξεσουάρ (με παραγγελία από το 64% των αγοραστών στο διαδίκτυο), ακολουθούν οι ταινίες ή σειρές από υπηρεσίες ροής ή λήψεις (32%), παραδόσεις από εστιατόρια, αλυσίδες γρήγορου φαγητού και υπηρεσίες τροφοδοσίας (29%), έπιπλα, αξεσουάρ σπιτιού ή προϊόντα κηπουρικής (28%), καλλυντικά, ομορφιά ή προϊόντα ευεξίας (27%), έντυπα βιβλία, περιοδικά ή εφημερίδες (27%), υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα ή τα αξεσουάρ τους (26%) και μουσική ως υπηρεσία ροής ή λήψεις (26%).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top