ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ομήρου: Ζητά διάβημα Προέδρου Δημοκρατίας προς ΓΓ ΟΗΕ για πενταμερή

Γ. Ομήρου: Ζητά διάβημα Προέδρου Δημοκρατίας προς ΓΓ ΟΗΕ για πενταμερή

Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία όσο και η ελληνική κυπριακή πλευρά καθίστανται «αντικείμενο εμπαιγμού», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου σχετικά με την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό. «Καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας να αντιδράσει.

Με αυστηρό διάβημα προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Ότι δεν είναι δυνατόν η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ να εργαλειοποιείται από την τουρκική πλευρά και να πλήττει καίρια την αντικειμενικότητα και αμεροληψία της. Περαιτέρω ανοχή θα ισοδυναμεί με συνενοχή σε παγίδευση τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παρά τις διαφωνίες, επιφυλάξεις και ανησυχίες, που δικαίως διατυπώνονται για την άτυπη πενταμερή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά σε πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αναφέρει ο κ. Ομήρου και συμπληρώνει ότι «η ασαφής ημερήσια διάταξη, η μη διευκρινισμένη μορφή λύσης που θα συζητηθεί και η απουσία ρητής συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτείνουν τις ανησυχίες».

«Πέραν όλων αυτών είναι προφανές ότι η ημερομηνία σύγκλησης της πενταμερούς αποτελεί αντικείμενο δόλιων υπολογισμών και σκοπιμοτήτων από τουρκικής πλευράς. Με στόχο τη μετάθεση του χρόνου πραγματοποίησης της προκειμένου να αποφύγει τις οποιεσδήποτε καταδίκες ή κυρώσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ομήρου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top