ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος - Χαλαρώσεις: Aυτά είναι τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα - Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Κύπρος - Χαλαρώσεις: Aυτά είναι τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα - Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Tα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων φαίνεται πως επιτρέπουν τα επόμενα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα, ωστόσο οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί καθώς φοβούνται ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα, ενώ την ίδια ώρα βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες. Την ίδια ώρα ο πονοκέφαλος των μεταλλάξεων συνεχίζει να θεωρείται φόβος.

Όλα δείχνουν πως σειρά παίρνουν εστίαση και γυμναστήρια, έχοντας πάτα υπόψη πως πρέπει να γίνουν αργά και σταδιακά.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο το 10ήμερο Μαρτίου (4-14) που συμπεριλαμβάνει τις Απόκριες αποτελεί κομβικό σημείο για καφετέριες αλλά και εστιατόρια που βλέπουν το συγκεκριμένο διάστημα ως μια μίνι-όαση για να καλυφθεί έστω μέρος της μεγάλης χασούρας όμως το Υπουργείο Υγείας τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος, ενώ είναι πολύ πιθανόν να γίνει αρχικά -στο ξεκίνημα Μαρτίου- η επιστροφή των μαθητών Λυκείου και στη συνέχεια αυτή των αντιστοίχων Γυμνασίου.

Επίσης οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ζητούν το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων και την ομαλότερη λειτουργία, κάτω και υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Θυμίζουμε πως ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης δήλωσε στο ThemaOnline πως οι επιδημιολογικές καμπύλες των τελευταίων εβδομάδων δεν είναι δυνατόν να καταδείξουν το αντίκτυπο της χαλάρωσης (της 8ης Φεβρουαρίου) γι’αυτό θα περιμένουν το τέλος των δύο εβδομάδων με σκοπό να σχηματίσουν μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top