ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στην Άγκυρα η Λευκωσία: 'Δεν αποδεχόμαστε οποιεσδήποτε επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας'

Απαντά στην Άγκυρα η Λευκωσία: 'Δεν αποδεχόμαστε οποιεσδήποτε επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας'

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου για αναφορές του Αντιπροέδρου και του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, θα συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή την οποία αναμένεται να συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ και η οποία ευελπιστούμε ότι θα είναι η απαρχή για να επιτευχθεί μια δίκαιη, διαρκής, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων των ΗΕ, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και των αρχών και αξιών της ΕΕ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας επανενωμένης πατρίδας, χωρίς ξένους στρατούς και αναχρονιστικές εγγυήσεις, και που θα συνεχίσει να είναι μέλος της ΕΕ. Μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Καθόσον αφορά τα Βαρώσια, θα πρέπει η Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι δεν αποδεχόμαστε οποιεσδήποτε επεκτατικές πολιτικές της οι οποίες επίσης δεν είναι αποδεκτές ούτε από τον ΟΗΕ μέσω των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο και ιδιαίτερα των ψηφισμάτων 550 και 789, αλλά ούτε και από την ΕΕ και τον διεθνή παράγοντα, ευρύτερα.

Με αυτές τις ξεκάθαρες θέσεις θα επιδιώξουμε τη λύση του κυπριακού προβλήματος, ευελπιστώντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία θα ανταποκριθούν θετικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top