ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική; - 'Να μη μας βγουν ξινές οι χαλαρώσεις'

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική; - 'Να μη μας βγουν ξινές οι χαλαρώσεις'

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη με σκοπό την ενημέρωση για τα νεότερα της πανδημίας, την πορεία του εμβολιασμού αλλά και τις επόμενες χαλαρώσεις.

Ικανοποιημένος φάνηκε σε πρώτη φάση με τη συμπεριφορά του κοινού κατά την 3η μέρα των χαλαρώσεων που διανύουμε λέγοντας πως : ‘Ο παλμός που λαμβάνω παρατηρώντας τον κόσμο είναι πως στη συντριπτική του πλειοψηφία και συμμορφώνεται και προσέχει. Αν και είναι νωρίς για να δούμε τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ελπίζω να μη μας βγουν ξινές.’

Στη συνέχεια δήλωσε την πεποίθηση του πως ο τεράστιος αριθμός δειγματοληπτικών ελέγχων είναι το ισχυρότερο μας όπλο, αφού είναι καταλυτικό στην εποπτεία της εικόνας ενώ παρέχει μεγάλη κλίμακα ελέγχου τόσο γενικά όσο και τοπικά.

Προσπαθήσαμε να αλιεύσουμε το πλάνο για την επόμενη φάση χαλάρωσης με τον καθηγητή να αποφεύγει διπλωματικά να απαντήσει και μεις με τη σειρά μας του αναφέραμε πως έχει αποκτήσει δεξιότητες πολιτικού ρωτώντας τον παράλληλα αν σκέφτεται την ενασχόληση του με την πολιτική.

Ο ίδιος ξεσπώντας σε γέλια απάντησε ‘Ναι, άλλην έννοια δεν είχα στα 70 μου, που το να τρέχω να ασχοληθώ με την πολιτική. Ευχαριστώ δε θα πάρω’ ενώ μετά από αρκετές πιέσεις μας ανέφερε πως εάν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει οποιοδήποτε πισωγύρισμα αυτοί που παίρνουν σειρά για άνοιγμα είναι οι χώροι εστίασης, η επιστροφή των υπολοίπων μαθητών στα θρανία αλλά και -γιατί όχι;- τα γυμναστήρια.

‘Οι επόμενες χαλαρώσεις εναπόκεινται στο Υπουργικό, είναι νωρίς ακόμη να σκιαγραφήσουμε την κατάσταση. Τα πολλά τεστ σε συνάρτηση με τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων αφήνουν παράθυρο αισιοδοξίας για τη συνέχεια’ ανέφερε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top