ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκίνησαν τα εξώδικα στους εργαζομένους – Καταγγέλθηκαν τρεις

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκίνησαν τα εξώδικα στους εργαζομένους – Καταγγέλθηκαν τρεις

Στοχευμένοι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε χώρους εργασίας για διαπίστωση του βαθμού συμμόρφωσης των εργαζομένων και εργοδοτών στην υποχρέωση διενέργειας ελέγχου με rapid test, καθώς και της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με βάση τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους εργασίας σε όλες τις Επαρχίες την περίοδο 1-5 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε συμμόρφωση εκ μέρους των εργαζομένων και των εργοδοτών, γεγονός που αντιμετωπίζεται ως πολύ θετικό στην προσπάθεια για παρεμπόδιση της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα και ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ελέγχθηκαν 1,137 επιχειρήσεις και 3,701 εργαζόμενοι σε αυτές. Σε τρεις περιπτώσεις εργαζομένων διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση και εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 619 κουρεία/κομμωτήρια και 1,173 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, 152 ινστιτούτα αισθητικής και 200 εργαζόμενοι, 231 υπεραγορές/παντοπωλεία και 2,024 εργαζόμενοι και 135 περίπτερα και 304 εργαζόμενοι.

Οι έλεγχοι των Υγειονομικών Υπηρεσιών σε επιχειρήσεις συνεχίζονται και εντατικοποιούνται. Καλούνται οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι όπως επιδεικνύουν τη μέγιστη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των Διαταγμάτων

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top