ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Συναθροίσεις σε σπίτια, κομμωτήριο και αισθητικό - Πώς μοιάζει η πρώτη μέρα χαλαρώσεων;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Συναθροίσεις σε σπίτια, κομμωτήριο και αισθητικό - Πώς μοιάζει η πρώτη μέρα χαλαρώσεων;

Φτάσαμε αισίως στην Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ημέρα που αποτελεί την απαρχή της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων μετά το δεύτερο lockdown.

Η πραγματικότητα είναι πως το ‘μεγάλο’ άνοιγμα θα γίνει επί της ουσίας την επόμενη Δευτέρα (8/2) με την επιστροφή των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, μαθητών (Δημοτικής και Γ’ Λυκείου) που επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες αλλά και την επαναλειτουργία malls και εμπορικών κέντρων.

Η κατάσταση που αφορά την επιδημιολογική εικόνα αφήνει περιθώρια για χαμόγελα αισιοδοξίας με τα νούμερα των ημερήσιων κρουσμάτων να συνεχίζουν να κινούνται οριακά πάνω από τους 100. Μάλιστα τα χθεσινά (Κυριακή 31/1) 106 περιστατικά εντοπίστηκαν μέσα από τεράστιο αριθμό δειγματοληψιών (28.364) ρίχνοντας το ποσοστό θετικότητας στο 0.37%.

Οι παραβάσεις των διαταγμάτων συνεχίστηκαν με την Κυπριακή Αστυνομία να πραγματοποιεί 12.885 ελέγχους το τελευταίο 24ωρο και... μοίρασε 222 εξώδικα.

Άλλωστε σήμερα, κουρεία, κομμωτήρια αλλά και ινστιτούτα αισθητικής αναμένεται να έχουν την τιμητική τους αφού αποτελούν μερικές από τις ελάχιστες χαλαρώσεις της πρώτης εβδομάδας με τον κόσμο να συρρέει 3 εβδομάδες μετά το κλείσιμο για καλλωπισμό και περιποίηση.

Η έξτρα μικρή χαλάρωση αφορά τις συναθροίσεις σε οικίες. Συγκεκριμένα από σήμερα επιτρέπεται επίσκεψη-συνάθροιση σε οικία για άλλα 2 άτομα (πέραν των μόνιμα διαμένοντων) μέτρο που αναμένεται να φέρει αρκετές συναντήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών που δε μπορούσαν να συναντηθούν εδώ και καιρό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top