ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παυλίδης: Σε εξέλιξη πολλά έργα στον Δήμο Γεροσκήπου και τροχιοδρομούνται και άλλα

Μ. Παυλίδης: Σε εξέλιξη πολλά έργα στον Δήμο Γεροσκήπου και τροχιοδρομούνται και άλλα

Πολλά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα τροχιοδρομούνται στον Δήμο Γεροσκήπου, λέει ο Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης, κάνοντας λόγο για σημαντικό έργο που επιτελείται, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης, ανέφερε πως ο Δήμος Γεροσκήπου ετοίμασε δύο μεγάλα πάρκα στην Κολώνη και στο χώρο του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, προσθέτοντας ακόμη πως η Τοπική Αρχή προωθεί και τη δημιουργία δύο μονοπατιών της φύσης με στόχο, όπως είπε, αυτά να καταστούν σημαντικές υποδομές υπαίθριας και δασικής αναψυχής στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε, τα δύο μονοπάτια της φύσης θα ξεκινούν από την Κολώνη μέχρι τους Εφτά Αη Γιώργηδες και θα τροχιοδρομηθεί επίσης με μονοπάτι της φύσης η σύνδεση του πάρκου που βρίσκεται στο χώρο του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων με την περιοχή των Εφτά Αη Γιώργηδων.

Ο κ. Παυλίδης εκτίμησε πως παραδοσιακά, ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις πραγματικά ένα μέρος είναι να τον διανύσεις περπατώντας, σημειώνοντας παράλληλα πως ο Δήμος Γεροσκήπου διακρίνεται για την περιβαλλοντική του συνείδηση. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και σε δύο δεντροφυτεύσεις που προωθεί η Τοπική Αρχή αρχές Μαρτίου σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία πολιτών για την φύτευση 100 χιλιάδων δέντρων στην Πάφο, για τα πάρκα στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και στην Κολώνη.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Γεροσκήπου αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του παλαιού ΚΕΝ, τονίζοντας πως ο Δήμος συνεργάζεται με το ΕΤΕΚ και αναμένει την προσφορά προκειμένου να βγουν σε διαγωνισμό ιδεών. Επίσης συνέχισε, η Τοπική Αρχή προχωρεί με μελέτες προκειμένου να εξετάσει την στατικότητα των διατηρητέων κτιρίων.

Ερωτηθείς για το οδικό δίκτυο που συνδέει τον πυρήνα της Γεροσκήπου με το παραλιακό μέτωπο του Δήμου, ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πως το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, είναι όπως ο δρόμος παραδοθεί στην κυκλοφορία και τελειώσει ολοκληρωτικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ο δρόμος που θα συνδέει τους δύο κυκλικούς κόμβους ολοκληρώνεται τον Μάρτιο.

Επίσης σημείωσε ότι στον χώρο της πλαζ έχουν προχωρήσει στην κατεδάφιση διάφορων παλιών κτισμάτων και έχουν ανεγείρει καινούργια αποδυτήρια, ενώ ο Δήμος Γεροσκήπου προχώρησε και σε σχετικές βελτιώσεις στους χώρους υγιεινής.

Ο κ. Παυλίδης τόνισε πως η Τοπική Αρχή προχώρησε και σε καθαρισμό του ποταμού της Αχέλειας από εγκαταλειμμένα οχήματα, μπάζα και υλικά που τα πετούσε το κοινό.

Επεσήμανε τέλος πως ο Δήμος Γεροσκήπου βρίσκεται σε επαφή με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για βελτίωση του παραλιακού μετώπου της Γεροσκήπου με την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής και βελτίωση των γηπέδων αντισφαίρισης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top