ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις ώρα μηδέν - Τι ανοίγει, τι παραμένει κλειστό - Το παλεύουν για malls

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις ώρα μηδέν - Τι ανοίγει, τι παραμένει κλειστό - Το παλεύουν για malls

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των χαλαρώσεων που θα γίνουν σήμερα (Τετάρτη 27/1) στις 12:30 δια στόματος του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χαλαρώσεων έχει κλειδώσει με μοναδικά σενάρια που αιωρούνται να αφορούν 1) την επιστροφή των Γυμνασίων και Λυκείων στις σχολικές αίθουσες αλλά και 2) ενδεχόμενο άνοιγμα των malls, εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και υπερκαταστημάτων.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή των εργαζομένων που σηματοδοτεί το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου (μικρά καταστήματα). Παρέα με αυτά και το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου ανοίγουν κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα δερματοστιξίας.

Όπως προαναφέραμε επιστρέφουν στα θρανία όλοι οι μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης ενώ αναμένεται και σημαντική αύξηση στο ποσοστό φυσικής παρουσίας εργαζομένων σε γραφεία και υπηρεσίες (πιθανότατα από 25% σε 40 ή 50%).

Όσον αφορά τα SMS στο 8998 θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν για τουλάχιστον ακόμη ένα δεκαπενθήμερο ενώ ο αριθμός θα παραμείνει στα 2. Το κέρφιου (21:00 με 05:00) αλλά και η απαγόρευση στις συναθροίσεις συνεχίζονται επίσης να υφίστανται.

Μάλιστα σε ότι αφορά την επιστροφή των εργαζομένων αναμένεται μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος αφού από αύριο Πέμπτη (28/1) μέχρι και την Κυριακή (31/1) οι μονάδες δειγματοληψίας θα αυξηθούν από (περίπου) 25 σε 40 για να εξυπηρετήσουν αυτή την ανάγκη.

Υπολογίζεται πως γύρω στους 15.000 εργαζόμενους θα περνούν από έλεγχο ημερησίως και για το υπόλοιπο τετραήμερο με σκοπό τη δημιουργία μιας αποκρυσταλλωμένης εικόνας στα πλαίσια του... προσεκτικού unlock.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top