ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

To λιανικό εμπόριο και η αποκλιμάκωση υπό προϋποθέσεις - Πότε αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα

To λιανικό εμπόριο και η αποκλιμάκωση υπό προϋποθέσεις - Πότε αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα

«Αν ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη θα υπάρξει βελτίωση», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρία Κολιού, σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση».

Η Δρ. Κολιού ανέφερε αρχικά ότι «τους ρυθμούς της αποκλιμάκωσης θα τους καθορίσει η μείωση των περιστατικών, για να μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Τι κλάδοι θ’ ανοίξουν θα το καθορίσει μια συνεργασία για να αποφασιστεί η αποκλιμάκωση. Δεν εννοούμε ότι θα ανοίξουν όλα. Θα ανοίξουν οι λιγότερο επώδυνοι τομείς της κοινωνικής ζωής. Θα δούμε πόσες εισαγωγές στις εντατικές θα έχουμε».

Έπειτα πρόσθεσε «ό,τι και να πω είναι υποθέσεις. Θα μπορούσε το λιανικό εμπόριο υπό προϋποθέσεις. Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα γίνει η αποκλιμάκωση. Θα παίξει ρόλο που θα βρισκόμαστε με τα νοσοκομεία. Τα SMS θα παραμείνουν για να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Για τις κοινωνικές επισκέψεις πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε, είναι ένας τομέας που συμβάλλει στην αύξηση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχολεία τονίζοντας ότι «θα δούμε ποιοι κλάδοι έχουν προτεραιότητα για να δούμε τι θα ανοίξει με ασφάλεια. Δεν έχουν παρθεί αποφάσεις αλλά θα γίνει σε συνεργασία για να δούμε πώς και πότε θα ανοίξει το κάθε τι. Υπάρχει θέμα ψυχολογικό με τα παιδιά που κάθονται σπίτι. Ίσως η τρίτη Λυκείου που έχει τις εξετάσεις της να πρέπει να πάει. Κάθε Τρίτη κάνουμε την καθιερωμένη μας διάσκεψη. Θα παρθούν πολύ πιο συγκεκριμένες αποφάσεις. Πέμπτη ή Παρασκευή θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Θέλουμε πάρα πολλά τεστ για να έχουμε δείγμα τι γίνεται. Όσους περισσότερους ελέγχεις, τόσους περισσότερους βρίσκεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης 09 Μαΐου, οι δυο εν αργία αρχιμανδρίτες, της Μονής Αββακούμ, με την συνοδεία των δικηγόρων τους, με σκοπό να παραδώσουν υπόμνημα στον γραμματέα της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής, με 11 βασικούς λόγους για τους οποίους η όλη διαδικασία είναι παράτυπη και παράνομη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top