ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθαρίζει τη θέση του το Κίνημα Αλληλεγγύη - 'Ο κόμπος έφτασε στο χτένι'

Ξεκαθαρίζει τη θέση του το Κίνημα Αλληλεγγύη - 'Ο κόμπος έφτασε στο χτένι'

Έχουμε πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών και των συνεπειών από την μη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Επίσης έχουμε απόλυτη επίγνωση των καταστροφικών συνεπειών από τις ανεξέλεγκτες εκποιήσεις. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Συντελείται μια λεηλασία και οι πολίτες αβοήθητοι έχουν γίνει έρμαιο αχόρταγων κερδοσκόπων και χάνουν τις περιουσίες τους.

Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση άνοιξε το θέμα των εκποιήσεων και το συνέδεσε με τον προϋπολογισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε καθότι μόλις την περασμένη βδομάδα η Αλληλεγγύη συνυπόγραψε Πρόταση Νόμου για τις εκποιήσεις για κατοχύρωση του νόμιμου δικαιώματος κάθε δανειολήπτη να προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τις αυθαίρετες απαιτήσεις των δανειστών του.

Αναμένουμε λοιπόν από την Κυβέρνηση πριν από τη ψήφιση του προϋπολογισμού να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις ώστε αφενός να κατοχυρωθεί η πρόσβαση των δανειοληπτών στη δικαιοσύνη με γρήγορο αποτελεσματικό τρόπο και αφετέρου να θεσπιστεί η δημιουργία υπηρεσίας ταχύτατης εκδίκασης υποθέσεων χρηματοοικονομική φύσεως με ταυτόχρονη αναστολή εκποίηση μέχρι την εκδίκαση.

Επιπρόσθετα ζητήσαμε τη μεσολαβήσει του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ώστε η εποπτική αρχή να καταθέσει στη Βουλή τον Κώδικα/ Μηχανισμό για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις ΜΕΔ που εκπόνησε και δεν κατέθεσε ο κ. Ηροδότου. Η τελική θέση της Αλληλεγγύης στη ψήφιση του προϋπολογισμού θα καθοριστεί από τα συλλογικά όργανα του Κινήματος στη βάση των αποφάσεων της κυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top