ΔΙΕΘΝΗ

Το Συμβούλιο προσέθεσε τον ΥΠΕΞ της Συρίας στον κατάλογο όσων υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα

Το Συμβούλιο προσέθεσε τον ΥΠΕΞ της Συρίας στον κατάλογο όσων υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα

Το Συμβούλιο των κρατών μελών της  ΕΕ αποφάσισε σήμερα να προσθέσει τον Faisal Mekdad στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα της ΕΕ για τη Συρία, υπό το φως του πρόσφατου διορισμού του ως Υπουργού Εξωτερικών. Αυτή η απόφαση ανεβάζει σε 289 τον συνολικό αριθμό ατόμων που στοχεύουν στην απαγόρευση ταξιδιού και στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων. 70 οντότητες υπόκεινται επίσης σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων. 

Οι κυρώσεις που ισχύουν σήμερα κατά του συριακού καθεστώτος θεσπίστηκαν το 2011, ως απάντηση στη βίαιη καταστολή του συριακού άμαχου πληθυσμού. Εταιρείες και εξέχοντες επιχειρηματίες που επωφελούνται από τους δεσμούς τους με το καθεστώς και από την πολεμική οικονομία υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που εγκρίθηκαν από την ΕΕ περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου, περιορισμούς σε ορισμένες επενδύσεις, το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η κεντρική τράπεζα της Συρίας στην ΕΕ και περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή ή για την παρακολούθηση των διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Το Συμβούλιο παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στη σύγκρουση της Συρίας. Κάθε απόφαση παράτασης των κυρώσεων λαμβάνεται σε ετήσια βάση. Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μόνιμης και αξιόπιστης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία βάσει του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ανακοινωθέντος της Γενεύης του 2012.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top