ΚΟΣΜΟΣ

Τσελίκ: Ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος

Τσελίκ: Ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος

Η πολιτική που ακολουθείται στη Λιβύη μετατόπισε την ισορροπία στη Μεσόγειο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι η πολιτική που ακολουθείται στη Λιβύη έχει μετατοπίσει την ισορροπία στη Μεσόγειο. “Θα θυμάστε την απειλητική ρητορική που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Προέδρου μας, τις διάφορες ενέργειες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών τους να σπιλώσουν την Τουρκία ενώπιον όλου του κόσμου. Και στο τέλος, η αποφασιστικότητά μας να μην υποχωρήσουμε απέναντι σε όλα αυτά που συνέβησαν και η υπογραφή πολλών συμφωνιών με τη Λιβύη, είχαν ως αποτέλεσμα να επιδείξουμε μια πολύ ισχυρή στάση σχετικά με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των αξιώσεών μας στην ανατολική Μεσόγειο. Δόθηκε υποστήριξη σε μια νόμιμη κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ”, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ υποστήριξε ακόμη ότι ήταν επίσης μια σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση σχετικά με το ψευδοκράτος. “Η επίσκεψη του Προέδρου μας στην τδβκ την επαύριον των εκλογών της ήταν ιστορική. Εκεί, καθόλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα βήματα στα οποία προέβησαν η Ελλάδα και η ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου σε μια προσπάθεια να σφετεριστούν τις αξιώσεις της τδβκ και ιδιαίτερα η ενθάρρυνση της ελληνικής πλευράς από τον Πομπέο με την άρση του εμπάργκο όπλων στην περιοχή παραλίγο να προκαλέσουν κρίση", ισχυρίστηκε. Η απόφαση της ΕΕ να δείξει το ίδιο επίπεδο αλληλεγγύης προς την ελληνική πλευρά ήταν επίσης τρομακτικά εσφαλμένη, είπε και πρόσθεσε ότι επανέλαβαν επίσης τις προειδοποιήσεις τουςκαι για αυτό το θέμα. "Τι έγινε στο τέλος; Η Τουρκία συνέχισε να υπερασπίζεται τον τ/κ σκοπό”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.
Υποστήριξε ακόμη ότι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, η Ευρώπη έχει γίνει ένα πιο ατελές μπλοκ, παρόλα αυτά ένα μπλοκ που πρέπει να διατηρήσει καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top