ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης και στο βάθος σενάρια για ... παύση του Οδυσσέα - Μπαράζ απαντήσεων, ακόμη και με στίχους

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης και στο βάθος σενάρια για ... παύση του Οδυσσέα - Μπαράζ απαντήσεων, ακόμη και με στίχους

Μετά και την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, φαίνεται πως η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή αναζωπυρώθηκε, μα τα νεότερα να προμηνύονται δύσκολα.

Σημειώνουμε πως η κυβέρνηση είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει με τις διαδικασίες για παύση του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με την Νομική Υπηρεσία να μελετούσε μια πιθανή προσφυγή στο Ανώτατο.

Πλέον, όλα διαμηνύουν πως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, ειδικότερα μετά την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, με την κυβέρνηση να επιρρίπτει μερίδιο ευθύνης και στον Γενικό Ελεγκτή. Εξάλλου, στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν συστηματικά πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα.

Σημειώνουμε πως με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ALPHA o Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης τόνισε πως «υπάρχει το Σύνταγμα, αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να πω ότι παρά τις αστοχίες, τις πολιτικές παρεμβάσεις του για πολύ καιρό δεν είπαμε απολύτως τίποτα, μόνο συστάσεις να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του που δεν το κάνει αυτό το πράγμα. Ακόμη και στο θέμα κρατικών εγγυήσεων, παρένεβη ο ίδιος. Δηλαδή παρενέβη μέσα σε μια συζήτηση καθαρά πολιτική μεταξύ Κυβέρνησης και Κοινοβουλίου την ώρα της κρίσης και πιστεύω ότι είχε καθοριστικό ρόλο για να μην γίνει αποδεκτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία επισήμανε πως «θα συνεχίσει να ενεργώ χωρίς αχρείαστες δημόσιες παρεμβάσεις και έχοντας ως μόνο γνώμονα τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο επιτάσσει διερεύνηση όλων των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν».

Έγραψε επίσης πως «για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, πρώτιστη ευθύνη και υποχρέωσή μου είναι να διαφυλάξω τις ποινικές ανακρίσεις και τα τεκμήρια στα οποία μπορεί να προκύψει ανεπανόρθωτη ζημία από τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου του τελικού πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής».

Πρέπει να γίνει γενικά αντιληπτό ότι η επίκληση του όρου «διαφάνεια», δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπει πράξεις που προκαλούν ζημία σε διαδικασίες που απώτερο σκοπό έχουν την τιμωρία ενόχων, ή να ισοδυναμεί με παρέμβαση, ή με επηρεασμό της οποιασδήποτε έρευνας, συμπλήρωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Τοποθετήσεις οι οποίες έφεραν μπαράζ αντιδράσεων από την Ελεγκτική Υπηρεσία και τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, οι οποίο τόνισαν πως δεν αναμειγνύονται στην πολιτική, παραθέτοντας εκ νέου την έκθεση που υποδεικνύει πως η διάθεση κρατικής δασικής γης θα πρέπει να γίνεται με ανοικτές και διάφανες διαδικασίες.

Με αναρτήσεις στο Twitter καταδίκασαν την «επίθεση και την προσπάθεια εκφοβισμού», ενώ ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής απάντησε με ποίημα του ποιητή Κάλβου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top