ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

RAPID TEST: Διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας - Συνεχίζονται κανονικά τα test

RAPID TEST: Διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας - Συνεχίζονται κανονικά τα test

 Μετά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, για τις ανώτατες τιμές χρέωσης για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης ήρθαν και οι διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει ότι το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου συνεχίζεται κανονικά και τα 25 ευρώ αφορούν την ανώτατη τιμή που μπορεί να χρεώσει ένα κλινικό εργαστήριο που κάνει rapid tests σε πολίτες που πάνε ιδιωτικά. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (PCR) ορίζεται στα €55 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και για τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) ορίζεται στα €25 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Οι νέες ανώτατες τιμές χρέωσης θα έχουν ισχύ από αύριο, 5 Δεκεμβρίου 2020.
 
Πέραν του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, υπενθυμίζεται ο κατάλογος με τα ιδιωτικά Κλινικά Εργαστήρια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης της διαγνωστικής μεθοδολογίας που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top