ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ

ΥΠΕΞ: Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ

Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συμμετάσχει τη Δευτέρα (18/5) σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ομάδας κρατών-μελών της ΕΕ, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas, με στόχο τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό των πολιτικών για τον τουρισμό και τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να ισχύσουν και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, 13 Μαΐου, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι οι προϋποθέσεις για ασφαλή ταξίδια εντός Ευρώπης.

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών της ΕΕ που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top