ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγαλύτερη δίκη της Ελλάδας αυτή της Χρυσής Αυγής- Στο εδώλιο 70 κατηγορούμενοι - Έχει σχηματιστεί γιγαντιαία δικογραφία

Η μεγαλύτερη δίκη της Ελλάδας αυτή της Χρυσής Αυγής- Στο εδώλιο 70 κατηγορούμενοι - Έχει σχηματιστεί γιγαντιαία δικογραφία

Όλα τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ είναι στραμμένα σήμερα στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για την μεγαλύτερη δίκη των εποχών, 70 κατηγορούμενοι μαζί και μια ανήλικη αλλά και 131 μάρτυρες.

Αρχίζει σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη κατά τη μεταπολίτευση με πολιτικές διαστάσεις αλλά και την πρώτη δίκη μεταπολεμικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με ναζιστικά χαρακτηριστικά. Συνολικά, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή είναι 70 αλλά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 69 πρόσωπα. Και αυτό διότι, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και μια ανήλικη η οποία θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί στον χώρο διεξαγωγής της δίκης έφτασε χωρίς να κάνει δηλώσεις η οικογένεια αλλά και φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Έξω από τον χώρο τον φυλακών έχουν προγραμματιστεί για σήμερα αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις οπαδών του κόμματος καθώς και συγκεντρώσεις φορέων της περιοχής που ζητούν να μην διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο εντός των φυλακών. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και αυστηροί είναι οι έλεγχοι, στους οποίους θα υποβάλλονται όσοι εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγοροι αλλά και εκπρόσωποι φορέων θα θέσουν σήμερα στο δικαστήριο αίτημα για διακοπή της δίκης και διεξαγωγής της διαδικασίας σε άλλη δικαστική αίθουσα. Την σχετική απόφαση θα λάβει το δικαστήριο.

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει σχηματιστεί μια γιγαντιαία δικογραφία. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 69  κατηγορούμενοι (ενώ μια ακόμη ανήλικη θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων) ενώ στο δικαστήριο θα καταθέσουν 131 μάρτυρες κατηγορίας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top