ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αν αυξηθούν τα κρούσματα λόγω Πάσχα τα μέτρα θα παραμείνουν αυστηρά και τον επόμενο μήνα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αν αυξηθούν τα κρούσματα λόγω Πάσχα τα μέτρα θα παραμείνουν αυστηρά και τον επόμενο μήνα

Ξεκάθαρη ήταν η επιδημιολογικη ομάδα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά το μέλλον των μέτρων του Διατάγματος.

 

"Αν υπάρχουν κρούσματα με διψήφιο αριθμό, θα συνεχίσουν τα αυστηρά μέτρα" , ακούμε να λένε επιστήμονες σε διάφορες εκπομπές τοπικών καναλιών της Κύπρου.

Ο Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας , τονίζει πόσο σημαντική είναι η περιόδος του Πάσχα και να τηρήσουμε τις οδηγίες του Διατάγματος.

Σε περίπτωση που λόγω Πάσχα, τα κρούσματα αυξηθούν και αυτό θα φανεί σε 2 βδομάδες απο το τέλος του Πάσχα, τότε τα μέτρα θα παραμείνουν αυστήρά.

Σε ποια περίπτωση τα μέτρα θα χαλαρώσουν; Στην περίπτωση που ο κόσμος μείνει σπίτι κατα την περιόδο του Πάσχα και δεν παραβιάσει το Διάταγμα φέρνοντας σε κίνδυνο τη διασπορά της μετάδοσης του ιου και της δημόσιας υγείας.

Οταν θα αρχίσει η καμπύλη να καταγράφει μονοψήφιους αριθμούς κρουσμάτων και ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού μειωθεί κάτω απο το 1 σε όλες τις χώρες τότε θα σημαίνει οτι η επιδημία φθίνει άρα και η χαλάρωση των μέτρων θα είναι το επόμενο βήμα.

Για αυτό το Πάσχα θα πρέπει να μείνουμε σπίτι ώστε να μην παρατηρηθούν εστίες μετάδοσης και να συνεχίσει η μετάδοση του ιού. Μάλιστα όταν ο δείκτης πέσει κάτω απο 1, όπως εξήγησε ο κ.Καραγιάννης θα πρέπει να περάσει ακόμα ένα ευλογο χρονικό διάστημα περίπου δυο εβδομάδων ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να υπάρχει η σταθερότητα ότι τα κρούσματα έχουν μειωθεί σε βαθμό που μπορεί να δικαιολογηθεί η χαλάρωση μέτρων. 

Οπως τόνισε τελευταία θα ανοίξουν τα αεροδρόμια και οπως φαίνεται αυτό θα γίνει Ιούλιο, μιας και η Κύπρος πρόκειται για νησί και η μόνη εισβολή νέων κρουσμάτων ιού είναι απο το εξωτερικό και θα πρεπει το κράτος να διαφυλάξει την δημόσια υγεία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top