ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ: «Εξ υπαρχής άκυρο το μέτρο. Τα προξενεία είναι για κορδέλες και cocktail party;»

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ: «Εξ υπαρχής άκυρο το μέτρο. Τα προξενεία είναι για κορδέλες και cocktail party;»

«Εξ υπαρχής άκυρο το μέτρο της κυβέρνησης για τους Κύπριους πολίτες που βρίσκονταν ως επισκέπτες σε χώρες του εξωτερικού» μας δήλωσε συμπολίτης μας που δηλώνει εγκλωβισμένος στο Ντουμπάι.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο 72χρονος Παύλος Σιακάς, για τον οποίο και ο λόγος, επικοινώνησε με το ThemaOnline και μας ανέφερε πως απόψε (16/03) λήγει η άδεια παραμονής του και ήταν προγραμματισμένη η πτήση του. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εκδώσει ιατρικό πιστοποιητικό για να μπορεί να επιστρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας ως «εξ υπαρχής άκυρο το εν λόγω μέτρο της κυβέρνησης».

Ο κ. Σιάκας αιτιολόγησε τις θέσεις που εξέφρασε λέγοντας ότι κανένα ιατρικό κέντρο στο Ντουμπάι δεν μπορεί να εκδώσει βεβαίωση για τον κορωνοϊό. «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν εκδίδονται τέτοιους είδους πιστοποιητικά» εξήγησε.

Μας ανέφερε ακόμη ότι αποτάθηκε στο Προξενείο αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δεν έλαβε κάποια κατατοπιστική απάντηση. «Η απάντηση όταν τους ανέφερε το πρόβλημά μου ήταν η ίδια. Είτε μου έλεγαν ότι δεν έχουν τρόπο να με βοηθήσουν, είτε ότι δεν έχουν λάβει οδηγίες» μας ανέφερε ο κ. Σιακάς. Για να διερωτηθεί: «Όταν το δικό σου κράτος δεν σε προσέχει, τότε ποιος μπορεί να σε βοηθήσει; Ταα Προξενεία είναι για να κόβουν κορδέλλες και να κάνουν cocktail party;».

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, μας ανέφερε: «Δεν έχω πρόβλημα να μπω σε καραντίνα με την επιστροφή μου στην Κύπρο. Ωστόσο, με τα μέτρα που λήφθηκαν δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής μου στην Κύπρο. Ήρθα στο Ντουμπάι για 10 ημέρες, αλλά δεν μπορώ να επιστρέψω».

Ρωτήσαμε τον κ. Σιακά για την κατάσταση του αυτή τη στιγμή: «Όπως όλοι οι συμπολίτες μας που βρίσκονταν προσωρινά στο εξωτερικό έτσι κι εγώ ήμουν απροετοίμαστος. Δεν είχαμε προνοήσει ώστε να έχουμε χρήματα μαζί μας. Δυστυχώς μείναμε μετέωροι».

Να σημειωθεί ότι από το Σάββατο (14/03) το ThemaOnline έχει επικοινωνήσει με αρμόδιους αξιωματούχους της κυβέρνησης για το θέμα, ωστόσο, δεν δόθηκε καμία ικανοποιητική απάντηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top