LIKE ONLINE

Μέχρι και στα social media! Ποια είναι για τους φτωχούς και ποια για τους πλούσιους

Μέχρι και στα social media! Ποια είναι για τους φτωχούς και ποια για τους πλούσιους

Νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον μαγικό κόσμο των social media, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων, ότι και ανάμεσα στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχει ταξικό ζήτημα.

Αρκετά ήταν τα δημοσιεύματα, αλλά και έρευνες, που ήθελαν το Facebοok να χάνει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Διαψεύστηκαν όμως πανηγυρικά με την κοινωνική πλατφόρμα να γίνεται όλο και πιο ισχυρή με το πέρασμα των χρόνων.

Έρευνα του Pew Research Center, που δημοσιεύεται στο New York Mag, επιβεβαιώνει πως το 40% προτιμά το Facebook, ενώ το 60% μοιράζεται σε άλλα social media όπως το Instagram, το Snapchat, Tumblr και Vine.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, αυτής της έρευνας δεν είναι το συντριπτικό ποσοστό που προτιμά το Facebook, αλλά το ταξικό ζήτημα που προκύπτει.

Όπως αναφέρει, η πλειοψηφία των εφήβων που χρησιμοποιεί το Facebook έχει μεγάλη οικονομική διαφορά από αυτούς που προτιμούν το Instagram. Πιο συγκεκριμένα, το 51%, που αφορά οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 30.000 δολάρια, προτιμά το Facebook, με το Instagram και το Snapchat να συγκεντρώνουν το 19% και 7%, αντίστοιχα.

Η διαφορά στο ποσοστό μειώνεται, όσο αυξάνεται το εισόδημα. Για παράδειγμα, στις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 δολάρια το Facebook έχει 31%, το Instagram 25% και το Snapchat 15%.

Παράλληλα, στην έρευνα αναφέρεται πως 9 στους 10 εφήβους βρίσκονται on line καθημερινά, το 24% είναι συνδεδεμένο συνεχώς, ενώ μόλις το 2% μπαίνει μια φορά την εβδομάδα.

Τα smartphones έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνδεση με τα social media. Τα 3/4 των εφήβων έχουν τέτοιου είδους κινητό, με το 81% των μαύρων εφήβων να είναι πιο συχνά συνδεδεμένο απ' ότι οι λευκοί και οι ισπανόφωνοι.



 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top