ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντατικοποίηση διαλόγου ΟΑΥ με ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ανησυχίες για κατάχρηση τους πρώτους μήνες

Εντατικοποίηση διαλόγου ΟΑΥ με ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ανησυχίες για κατάχρηση τους πρώτους μήνες

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο διάλογος με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη. «Το κάθε ιδιωτικό νοσηλευτήριο είναι σε διαφορετική ετοιμότητα και επίπεδο της διαβούλευσης. Ζητήσαμε κάποια οικονομικά στοιχεία και τους είπαμε όταν θα είναι έτοιμοι, θα τους καλέσουμε για να μας δώσουν τα στοιχεία για να κάνουμε απευθείας διαβούλευση», σημείωσε.

Επεσήμανε ότι ο διάλογος γίνεται με όλα τα νοσηλευτήρια ταυτόχρονα. «Μιλούμε με όλους, γίνονται ταυτόχρονα τα πράγματα. Εκδήλωσαν ενδιαφέρον 41 ιδιωτικά νοσηλευτήρια και είμαστε σε συνεχείς επαφές, είναι παράλληλες οι συζητήσεις και θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες που θα μας φέρουν και τα οικονομικά στοιχεία. Κάνουμε κάποιες συναντήσεις τώρα πιο αναγνωριστικού χαρακτήρα για να ξεκινήσουμε ξανά το Μνημόνιο Συναντίληψης, να τους εξηγήσουμε τα στοιχεία που ζητούμε, σε ποια μορφή τα θέλουμε και γιατί τα θέλουμε και αναμένουμε ότι θα μας καταθέσουν τα στοιχεία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα του διαλόγου. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρχει συμμετοχή. Έχουμε ξεκάθαρο μέσα στο μυαλό μας ότι 1/6/2020 θα ξεκινήσουμε την δεύτερη φάση που θα είναι ενδονοσοκομειακή. Ξεκινούμε με ένα 50% συμμετοχή που είναι ο δημόσιος τομέας και θα είναι η βάση μας, και από εκεί και πέρα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κάνουμε συμφωνίες και με ιδιωτικά νοσηλευτήρια και θα υπάρχει συμμετοχή. Αν κλείσουμε με όλους, τότε θα πετύχουμε γύρω στο 80% συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι αρχή ακόμα, περιμένουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και ανάλογα θα ενημερώσουμε», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι οι περισσότεροι ιατροί συμμετέχουν τώρα στο ΓεΣΥ, υπάρχει καλύτερη συνεργασία του ΟΑΥ με τον ιατρικό κόσμο αλλά και με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, το καθένα ξεχωριστά αλλά και με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ). Αυτό είναι βοηθητικό, σημείωσε, για να αποφύγουμε κάποια λάθη και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα με πιο γοργούς ρυθμούς.

«Φυσικά το θέμα της ενδονοσοκομειακής είναι πιο περίπλοκο και δύσκολο, έχει αρκετές προκλήσεις αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι. Έχουμε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και θα κινηθούμε προς αυτή. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σιγά-σιγά με την υπομονή του κόσμου στην αρχή τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top