ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο 41% οι γυναίκες μηχανικοί και επιστήμονες στην ΕΕ, 42% στην Κύπρο

Στο 41% οι γυναίκες μηχανικοί και επιστήμονες στην ΕΕ, 42% στην Κύπρο

Το 2018, περίπου 15 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικοί στην ΕΕ, 59% άνδρες και 41% γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη, που εορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου.

Η Κύπρος κατατάσσεται πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ με 42% και η Ελλάδα ακολουθεί το μέσο όρο με 39%, μαζί με την Τσεχία και τη Σλοβακία (από 39%), μετά από τη Γαλλία (40%) και τη Ρουμανία (41%).

Οι άνδρες εκπροσωπούνται περισσότερο στον κατασκευαστικό κλάδο (το 79% των επιστημόνων και των μηχανικών στον κατασκευαστικό κλάδο ήταν άνδρες), ενώ το ποσοστό των φύλων στον τομέα των υπηρεσιών ήταν πιο ισορροπημένο (54% άνδρες και 46% γυναίκες).

Ωστόσο, σε τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ, η πλειονότητα των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες: Λιθουανία (57% γυναίκες), Βουλγαρία και Λετονία (από 52%) και Δανία (51%). Λιγότερο από το ένα τρίτο των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες στη Φινλανδία (29%), την Ουγγαρία (30%), το Λουξεμβούργο (31%) και τη Γερμανία (33%).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top