ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερη αστυνομία στους δρόμους, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Περισσότερη αστυνομία στους δρόμους, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, ειδικά για θέματα τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πρόληψης των  σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων, ζητά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Ο κ. Σαββίδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην ΑΔΕ Λεμεσού, όπου ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται και συνεχάρη τη διεύθυνση και το προσωπικό για "την πολύ καλή δουλειά που γίνεται".
 
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, "έχει βελτιωθεί η κατάσταση όσον αφορά τη μείωση του σοβαρού εγκλήματος και έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και το ποσοστό των υποθέσεων που έχουν εξιχνιασθεί", προσθέτοντας ότι οι δράσεις της ΑΔΕ Λεμεσού συνάδουν πλήρως "με τις δικές μας κατευθυντήριες γραμμές".
 
" Έχω ζητήσει από όλους τους παρευρισκόμενους να εντείνουν τις προσπάθειες τους, να συμπεριφέρονται και να απονέμουν και να τηρούν τον νόμο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλους τους πολίτες", είπε και υπέδειξε πως "η ισονομία και η δίκαιη και σωστή εφαρμογή του νόμου είναι ακρογωνιαίος λίθος ενός κράτους δικαίου".
 
Κάλεσε τα μέλη της Αστυνομίας, στην ενάσκηση των καθηκόντων τους," να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς όλους τους ελεγχόμενους, με ευγένεια, χωρίς οποιαδήποτε ρατσιστικά σύνδρομα, με αυξημένη ευαισθησία απέναντι στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού".
 
Είναι γεγονός, συνέχισε, ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου σε αυτούς τους τομείς και πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης "για να πετύχουμε το σκοπό μας, που είναι να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας και να ανυψώσουμε την εικόνα που έχει η Αστυνομία στο ευρύ κοινό".
 
Ειδικότερα για το θέμα του συστήματος φωτοεπισήμανσης, ο κ.Σαββίδης είπε πως "αυτές τις μέρες τρέχουν οι διαδικασίες των προσφορών" και εξέφρασε την ελπίδα όπως "αυτή τη φορά θα προχωρήσουμε, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να εγκατασταθούν οι κάμερες, γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικές".
 
Ερωτηθείς για την ανάγκη αύξησης των ποινών σε θέματα τροχαίων, υπενθύμισε την προσπάθεια που ο ίδιος, όπως είπε, καταβάλλει στη Βουλή για να εγκριθεί η αύξηση των ποινών,  "γιατί πιστεύω πως η σωστή αστυνόμευση και η σωστή τιμωρία, θα βοηθήσουν να δημιουργήσουμε καλύτερη κουλτούρα, γιατί πιστεύω ότι είναι πρόβλημα κουλτούρας".
 
Την ίδια ώρα σημείωσε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει από  τον Αρχηγό Αστυνομίας " πιο πολλή αστυνομία στους δρόμους" και τόνισε πως " θα προσπαθήσουμε, παρά την υποστελέχωση, να δούμε πιο πολλή αστυνομία στους δρόμους",
 
Ο κ. Σαββίδης ερωτήθηκε επίσης για το πρόβλημα με την απουσία ανελκυστήρα στην ΑΔΕ Λεμεσού, γεγονός που αποτρέπει την  εξυπηρέτηση ΑμεΑ, αναφέροντας πως, μετά από σχετική ενημέρωση που έτυχε, αρχές του 2020 θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε το συντομότερο να εγκατασταθεί  ανελκυστήρας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top