ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Βαριοπούλα: Το δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους

Υπόθεση Βαριοπούλα: Το δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους

Όλοι οι κατηγορούμενοι της δίκης Βαριοπούλα αθωώθηκαν σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, η οποία βασίστηκε στο γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά δεδομένα που υποβλήθηκαν ως τεκμήρια ήταν πλαστά και τελικά απορρίφθηκαν.

"Τα ηλεκτρονικά δεδομένα δεν συνιστούν αποδεικτικό στοιχείο. Αποφανθήκαμε ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των κατηγορουμένων και των στοιχείων αυτών", αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελία, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να αφεθούν ελεύθεροι οι 236 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και εννέα στρατηγοί των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

Η υπόθεση Βαριοπούλα αφορούσε συνωμοσία των στρατιωτικών να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ερντογάν ένα χρόνο μετά που ανέλαβε την εξουσία. Το 2012 οι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί είχαν καταδικαστεί σε έως και 20 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο το 2014 διέταξε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης επειδή υπήρχαν υποψίες για την αυθεντικότητα των ψηφιακών στοιχείων. Ενώ το Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε στηρίξει την αρχική απόφαση τελικά μετά τη ρήξη του με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτονας της στημένης αυτής δίκης, άλλαξε στάση και στήριξε την απελευθέρωση των στρατιωτικών.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top