ΚΟΣΜΟΣ

Δεν πρόλαβε να κάνει το γύρο του κόσμο: To αεροσκάφος του συνετρίβη στον Ισημερινό

Δεν πρόλαβε να κάνει το γύρο του κόσμο: To αεροσκάφος του συνετρίβη στον Ισημερινό

Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα του Ελβετού αεροπόρου, Ερίκ Γκιγιού, να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 20 μήνες με ένα υπερελαφρύ μηχανοκίνητο αεροσκάφος, καθώς αυτό συνετρίβη στην επαρχία Κοτοπασί του κεντρικού Ισημερινού.

«Στο δυστύχημα αυτό σκοτώθηκε ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους, ο Ελβετός Ερίκ Γκιγιού» ανέφερε η Γενική Διεύθυνση της συγκεκριμένης χώρας σε ανάρτησή της στο Twitter, χωρίς να διευκρινίζει, ωστόσο, τα αίτια της συντριβής.

Ο ηλικίας 62 ετών Γκιγιού, ταξίδευε με ένα υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου Dynamic WT9.

Ένας συγγενής του πιλότου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο ηφαίστειο Κοτοπασί. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λατακούνγκα, της πρωτεύουσας της επαρχίας Κοτοπασί, στον νότιο Ισημερινό. Προορισμός του ήταν η κοινότητα Ταμπακούντο, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Στο μπλογκ του, όπου περιέγραφε το ταξίδι του, ο Ερίκ Γκιγιού δήλωνε ότι στόχος του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για να ανοίξει μια κλινική ορθοπεδικής χειρουργικής στην Μπουρκίνα Φάσο. Μέχρι το Σάββατο, που το εγχείρημά του έληξε με τόσο τραγικό τρόπο, είχε ταξιδέψει σε 34 χώρες με τη «Μπεμπέ», όπως αποκαλούσε το υπερελαφρύ αεροσκάφος του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top