ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ: Απαντήσεις του ανακριτή στο δικαστήριο

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ: Απαντήσεις του ανακριτή στο δικαστήριο

Με κατάθεση ενός εκ των ανακριτών συνεχίστηκε στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση πινακίδων Δήμου Πάφου.

Mε την κατάθεση ενός νέου μάρτυρα κατηγορίας, του εκ των ανακριτών της υπόθεσης Μαρίνου Χρίστου, συνεχίστηκε την Τετάρτη (5/12) στο Κακουργιοδικείο Πάφου η υπόθεση που αφορά τις πινακίδες του Δήμου Πάφου.

Στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο, παρουσιάστηκαν οι κατηγορούμενοι διευθυντές των εταιρειών κατασκευής πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑLΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης, και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και το αδίκημα της συγκάλυψης.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον μάρτυρα κατηγορίας Μαρίνου Χρίστου, ο οποίος υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και είναι ένας εκ των ανακριτών της υπόθεσης των πινακίδων.

Ο κ. Χρίστου συμφώνησε με το περιεχόμενο της κατάθεσής του, έπειτα από υπόδειξη του εκπρόσωπου της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου και αυτή κατατέθηκε ως έγγραφο και αποτέλεσε κύριο μέρος της κατάθεσης του.

Ο μάρτυρας στην κατάθεση του αναφέρεται σε διάφορες ενέργειες, στη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα και από τους κατηγορούμενους Χρίστο Ιωάννου και Ανδρέα Νικολάου. Την κατάθεση από τον διευθυντή της εταιρείας κατασκευής πινακίδων ΕΤΝΑ είπε πως την πήρε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου του 2015 στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου. Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο είπε πως υπέβαλε 112 ερωτήσεις που κατέγραψε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή καθ’ υπαγόρευση του. Μετά το τέλος της κατάθεσης, προχώρησε στην εκτύπωση της , όπως είπε, την έδωσε στον κ. Χρίστο Ιωάννου να τη διαβάσει, ενώ ακολούθως εκτύπωσε εκ νέου την κατάθεση. 

Τις ίδιες ενέργειες συμπλήρωσε έκανε και με τη λήψη κατάθεσης από τον κατηγορούμενο Ανδρέα Νικολάου στις 3 Σεπτεμβρίου του 2015 στον οποίο υπέβαλε 32 ερωτήσεις. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σωτήρη Αντωνιάδη, Διευθυντή της εταιρείας ΑΛΜΑ, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ρώτησε τον μάρτυρα προς ποιο σκοπό η ανακριτική ομάδα τράβηξε σειρά φωτογραφιών από τις πινακίδες, με τον μάρτυρα κατηγορίας να απαντά πως οι φωτογραφίες λαμβάνονταν από τις ταμπέλες μετά από την καταγγελία ότι υπήρξε διαφορά στις διαστάσεις των πινακίδων που παραγγέλλονταν με αυτές που παραδίδονταν. 

Σε ερώτηση του κ. Αλεξάνδρου  αν γνώριζε ο ανακριτής Μαρίνος Χρίστου ως μέλος της ανακριτικής ομάδας αυτής της υπόθεσης το κόστος των διαφόρων τύπων πινακίδων, ο μάρτυρας κατηγορίας απάντησε πως προσωπικά ο ίδιος δεν γνώριζε. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δικηγόρου, είπε πως δεν είναι εις γνώση του η ύπαρξη κάποιου αρχείου στο οποίο να καταγράφονται τα υλικά από τις αποθήκες του Δ. Πάφου που λαμβάνονταν για την κατασκευή των πινακίδων. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης θα έπρεπε να τεθεί από πλευράς της ανακριτικής ομάδας η εξέταση πόσο στοίχιζαν τα υλικά για την κατασκευή των πινακίδων που τροφοδοτούσε στις εταιρείες κατασκευής πινακίδων ο Δ. Πάφου αλλά και πόσο ήταν το κόστος κατασκευής τους. Αυτό σημείωσε ο κ. Αλεξάνδρου θα έπρεπε να διερευνηθεί μέσω του Τμήματος Δημοσίων Έργων που κατασκευάζουν πινακίδες και γνωρίζουν το κόστος κατασκευής τους.

Ακολούθως ο κ. Αλεξάνδρου έθεσε το θέμα της μέτρησης των πινακίδων με τον μάρτυρα να απαντά πως δεν είναι ταμπελογράφος, και παραδέχτηκε πως τις μετρήσεις τις έκανε τεχνικός που ήταν ειδικός, στην παρουσία και του ιδίου. 

Το δικαστήριο όρισε εκ νέου την υπόθεση για τις 6 Δεκεμβρίου στις 09:00 το πρωί.
 
Βάσει του κατηγορητηρίου, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και Οκτωβρίου 2007 στην Πάφο οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων, και σηματοδότησης συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή για τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Viral το «εκατοστάρι» του πάτερ Ηρακλείδιου στο Παραλίμνι – Έτσι έφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης – Δείτε βίντεο



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top