ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Πάλευαν με τα ακραία φαινόμενα οι τεχνικοί της ΑΗΚ

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Πάλευαν με τα ακραία φαινόμενα οι τεχνικοί της ΑΗΚ

Η πόλη και επαρχία Λεμεσού, αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν την ηλεκτροδότησή, αφού δύο ανεμοστρόβιλοι αλλά και κεραυνοί που έπληξαν πολλές περιοχές το βράδυ της Δευτέρας (4/12), προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Δύσκολή νύχτα (4/12) πέρασαν τα συνεργία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, αφού όπως εξήγησε στο ThemaOnline, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ ανεμοστρόβιλοι που ξεκίνησαν από την περιοχή Φασουρίου της Λεμεσού, και κινήθηκαν προς την πόλη, απέκοψαν πασσάλους και καλώδια, ενώ οι αλλεπάλληλοι κεραυνοί που έπεφταν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, επέφεραν ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Παρόμοια εικόνα και σε αρκετές περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΑΗΚ.
Σε επιφυλακή βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία, εξήγησε η κα. Παπαδοπούλου, αφού όλο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, βρίσκονταν έξω προσπαθώντας να περιορίσουν τις ζημιές και να παρέχουν ηλεκτροδότησή, όπου ήταν εφικτό.

Τα συνεργία της Αρχής Ηλεκτρισμού, προσπαθούσαν να απομονώσουν σημεία τα οποία υπέστησαν ζημιά και ταυτόχρονα να παρέχουν ηλεκτροδότηση από εναλλακτικές διαδρομές.

Όπως εξήγησε η κα. Παπαδοπούλου, λόγω έκτασης των ζημιών στο δίκτυο, τόσο σε αριθμό αλλά και μέγεθος, δεν είναι μέχρι στιγμής (10:00 4/11) δυνατό να προβλεφθεί πότε θα αποκατασταθούν πλήρως η ζημιές.

Πάντως, τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες ίσως δυσκολέψουν το έργο των τεχνικών της ΑΗΚ που βρίσκονται σε επιφυλακή.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top