ΔΙΕΘΝΗ

Δραματικές ώρες στη Γαλλία: Ο Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δραματικές ώρες στη Γαλλία: Ο Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Το ενδεχόμενο να κηρύξει την Γαλλία σεκατάσταση έκτακτης ανάγκης εξετάζει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συναντήθηκε με την ηγεσία των υπηρεσιών ασφαλείας, αναζητώντας έναν τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλώσεων που οργανώνονται σε ολόκληρη την Γαλλία.

Η κινητοποίηση των αρχών ακολουθεί την μετατροπή κεντρικών περιοχών στο Παρίσι σε μία ζώνη μάχης, αλλά και τον βανδαλισμό της Αψίδας του Θριάμβου, κατά την χθεσινή ημέρα των ταραχών στην γαλλική πρωτεύουσα

Από τις ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι πυρπολήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, λεηλατήθηκαν καταστήματα και καταστράφηκαν ιδιωτικές οικίες και καφετέριες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, πρόκειται για τις χειρότερες ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι, από το 1968.

Ο Μακρόν αμέσως μετά την επιστροφή του, από την Αργεντινή επισκέφτηκε την Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι διαδηλωτές στο διάσημο διεθνώς μνημείο.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα, έγιναν λεηλασίες στο εσωτερικό του μνημείου, ενώ στο εξωτερικό του τμήμα γράφτηκαν συνθήματα με σπρέι κατά του καπιταλισμού, αλλά και σλόγκαν με κοινωνικά αιτήματα.

«Μακρόν, τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβεύσουν» είναι το μήνυμα για τον πρόεδρο που με μαύρο μελάνι έγραψαν πάνω στον δεξιό πυλώνα της Αψίδας, που αποτελεί εθνικό μνημείο συμβολίζοντας τα αισθήματα φιλοπατρίας των Γάλλων πολιτών.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top