ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανταπόκριση της Πολιτείας για τον άνδρα που φυλακίστηκε για Κοιν. Ασφαλίσεις και πεθαίνει η μητέρα του - Εξετάζει το ζήτημα ο Γ. Εισαγγελέας

Ανταπόκριση της Πολιτείας για τον άνδρα που φυλακίστηκε για Κοιν. Ασφαλίσεις και πεθαίνει η μητέρα του - Εξετάζει το ζήτημα ο Γ. Εισαγγελέας

Καταλυτική αντίδραση της Πολιτείας μετά το ανθρωπιστικό θέμα που έθιξε η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση του πατέρα δυο ανήλικων κοριτσιών, που κατέληξε στις Κεντρικές Φυλακές για οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και η μητέρα του οποίου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας γύρω στις 17:00 (29/10) και μας ενημέρωσε πως για το ζήτημα ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου. «Έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια και έχει ήδη μεταφερθεί στο δημόσιο νοσηλευτήριο για να δει την μητέρα του» μας ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πατέρα δυο παιδιών που κατέληξε στην φυλακή.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, διεμήνυσε πως το πρωί της Τρίτης (30/10) θα εξετάσει προσωπικά το ζήτημα, όπως γίνεται και με πολλές άλλες περιπτώσεις που απαιτούν ανθρωπιστική προσέγγιση.

Όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενά μας ρεπορτάζ, ο εγκλεισμός του στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Κύπρου ισοδυναμεί με ισόβια κάθειρξη, καθώς η σύζυγός του αδυνατεί να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ώστε να αποφυλακιστεί ο άνδρας της.

Τα δυο ανήλικα παιδιά του περνούν πολύ δύσκολες στιγμές και βιώνουν καθημερινά με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της φυλάκισης του πατέρα τους. Ο τελευταίος είναι και ο μοναδικός που μπορεί να διευθετήσει την οφειλή, όμως το οξύμωρο είναι πως από τις Κεντρικές Φυλακές δεν έχει κανένα περιθώριο δράσης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΠΡΟΣ -ΟΞΥΜΩΡΟ: Ζητούν από πατέρα δυο ανήλικων κοριτσιών να ξεχρεώσει τις οφειλές του ενώ είναι στη φυλακή!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top