ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Φωνάζουν οι κάτοικοι για τις χαμηλές απαλλοτριώσεις - Τους πήραν τη γη για πενταροδεκάρες -ΕΓΓΡΑΦΟ

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Φωνάζουν οι κάτοικοι για τις χαμηλές απαλλοτριώσεις - Τους πήραν τη γη για πενταροδεκάρες -ΕΓΓΡΑΦΟ

Οι κάτοικοι του Δήμου Δερύνειας έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο και τους Βουλευτές για τα ψίχουλα που θα εισπράξουν από την απαλλοτρίωση για διάνοιξη του οδοφράγματος της περιοχής.

Του Έκτορα Γεωργίου

Η ομάδα επηρεαζόμενων ιδιοκτητών, αναφέρει στην επιστολή της ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, προσφέρει στο επηρεαζόμενους κατοίκους €45 ανά τετραγωνικό μέτρο για την απαλλοτρίωση του μέρους των ακινήτων.

Ωστόσο, τα ποσά αυτά που προσφέρονται είναι γενικά υπερβολικά χαμηλά, σε σύγκριση με οποιαδήποτε αντίστοιχα ποσά σε άλλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου αλλά και με βάση τις εκτιμήσεις του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, σημειώνουν μεταξύ άλλων οι αντιδρούντες.

Η επιστολή, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Στο τέλος της μέρας, μια τέτοια προσφορά είναι και επικίνδυνη αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εισβολέα και την κατοχική δύναμη με πολλούς αρνητικούς για την πλευρά μας τρόπους για να υπονομεύσει την αξία των κατεχομένων περιουσιών μας και άλλως πως, περιλαμβανομένης και εκμετάλλευσης της απόφασης από την καλούμενη «Επιτροπή Αποζημιώσεων» που έχουν συστήσει.»

Δίτε την επιστολή:




«Διά της παρούσης, επιθυμούμε να φέρουμε στην αντίληψή σας και επίσημα την έντονη δυσφορία, θλίψη και απογοήτευσή μας για το χαμηλό ύψος των αποζημιώσεων που μας έχουν προταθεί σε σχέση με την απαλλοτρίωση ακινήτων μας στον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου για τη διαπλάτυνση του δρόμου Δερύνειας – Αμμοχώστου με σκοπό τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας που οδηγεί στην κατεχόμενη πόλη μας.

Συγκεκριμένα, ενώ οι κατοχικές αρχές έχουν ήδη προβεί σε εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου Δερύνειας – Αμμοχώστου παρεμβαίνοντας έτσι στα ακίνητα ιδιοκτησίας μας, η Κυπριακή Δημοκρατία μας προσφέρει από €45 ανά τετραγωνικό μέτρο για την απαλλοτρίωση του μέρους των ακινήτων μας που επηρεάζονται. Τα ποσά αποζημίωσης που προσφέρονται στους 187 επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες κυμαίνονται κυρίως στην περιοχή των €100 ανά τετραγωνικό μέτρο, με το εύρος των αποζημιώσεων και τις αποκλίσεις να μην δικαιολογούνται επαρκώς από τα δεδομένα του κάθε τεμαχίου και επί του εδάφους. Τα ποσά αυτά που μας προσφέρονται είναι γενικά υπερβολικά χαμηλά σε σύγκριση με οποιαδήποτε αντίστοιχα ποσά σε άλλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου αλλά και από τις εκτιμήσεις του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, σε σημείο που μας εξοργίζουν και δεν τα κατανοούμε, οδηγώντας μας να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση αυτή.

Στο τέλος της μέρας, μια τέτοια προσφορά είναι και επικίνδυνη αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εισβολέα και την κατοχική δύναμη με πολλούς αρνητικούς για την πλευρά μας τρόπους για να υπονομεύσει την αξία των κατεχομένων περιουσιών μας και άλλως πως, περιλαμβανομένης και εκμετάλλευσης της απόφασης από την καλούμενη «Επιτροπή Αποζημιώσεων» που έχουν συστήσει.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων για το εν λόγω θέμα με σκοπό τη διόρθωση της λανθασμένης αυτής απόφασης το συντομότερο. Ιδιαίτερα από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης μας αναμένουμε ότι θα έχει ενεργό ρόλο και θα υποβοηθήσει στην άμεση ανατροπή της απόφασης αυτής. Σχετικά, είμαστε σε επικοινωνία και με βουλευτές της Αμμοχώστου, άλλους ιθύνοντες καθώς και μέσα μαζικής ενημέρωσης για προώθηση του σκοπού μας.

Θέλουμε τέλος να τονίσουμε πως οι προσπάθειές μας δεν έχουν να κάνουν με πολιτικές αποχρώσεις ή προσωπικά συμφέροντα ή και με το θέμα διάνοιξης του οδοφράγματος Δερύνειας, αλλά με τη θέση αρχής ότι δεν νοείται οι περιουσίες της κατεχόμενης πόλης μας να υποτιμούνται από κανένα και ειδικά από εμάς και το επίσημο κράτος μας, τροφοδοτώντας έτσι την κατοχική δύναμη με επιχειρήματα που πιθανό να χρησιμοποιήσει εναντίον μας.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top