ΠΑΦΟΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ: Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος 39χρονος

ΠΑΦΟΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ: Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος 39χρονος

Μια τραγική συγκυρία έμελλε να επιφέρει το θάνατο του 39χρονου εργάτη στην περιοχή της Τσάδας το μεσημέρι της Πέμπτης (22/02).

Ο θανών είχε κατέβει στο αυλάκι βάθους οκτώ μέτρων για να το καθαρίσει μετά τη διάνοιξή του.

Σε κάποια στιγμή, υπό συνθήκες που διερευνώνται, ογκόλιθος βάρους περίπου 15-20 τόνων τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να επέλθει στο μοιραίο.

Η ψυχολογία των υπόλοιπων υπαλλήλων της εταιρείας που εκτελούσε εργασίες στο σημείο κλονίστηκε ιδιαίτερα, καθώς λόγω της φύσης του ατυχήματος παρήλθε χρονικό διάστημα μέχρι να απεγκλωβιστεί και η σορός του άτυχου εργάτη.

Για τον απεγκλωβισμό του 39χρονου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση που διήρκεσε μισή ώρα περίπου ενώ στο μέρος μετέβη επί τόπου όχημα διάσωσης από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάφου μετά από κλήση που δέχτηκε για το εργατικό ατύχημα. Στην επιχείρηση συνέβαλε και ερπυστριοφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας.

Τη σκηνή επισκέφτηκε λειτουργός του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας και μέλη του αστυνομικού σταθμού Στρουμπιού στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών πρόκλησης του εργατικού ατυχήματος.

Ο 39χρονος εργάτης από την Γεωργία που διαμένει στην Πάφο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διέγνωσε τον θάνατο του.

 *Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Στην Κύπρο αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Μαρτίου, ο Βρετανός Υφυπουργός για την Ευρώπη Στίβεν Ντάουτι για επαφές την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, και με τις δύο πλευρές ενόψει της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE