ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εφαρμογή ο ΦΠΑ 19% στις αγοραπωλησίες οικοπέδων για εμπορικές δραστηριότητες

Σε εφαρμογή ο ΦΠΑ 19% στις αγοραπωλησίες οικοπέδων για εμπορικές δραστηριότητες

Τίθεται σε εφαρμογή το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή τον Νοέμβρη και αφορά επιβολή 19% ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες οικοπέδων για εμπορικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται, 19% ΦΠΑ θα επιβάλλεται σε μεταβίβαση τεμαχίου γης όταν πρόκειται για οικοδομήσιμη γη που είναι ουσιαστικά μη ανεπτυγμένη και όταν προορίζεται για την κατασκευή ενός ή περισσοτέρων ακινήτων, μεταβίβαση τεμαχίου γης το οποίο δεν έχει τίτλο οικοπέδου, σε γη για την οποία υποβλήθηκε αίτηση για την εξασφάλιση άδειας οικοδομής, καθώς και σε οικόπεδα όπου δεν υφίσταται καμία ανάπτυξη και είναι σε ισχύ άδεια οικοδομής.

Επίσης, κατά την πώληση τεμαχίου γης εκτός ορίου/περιοχής ανάπτυξης για την οποία εξασφαλίστηκε πολεοδομική ή/και οικοδομική άδεια και η οποία αφορά μεγάλες ή άλλες αναπτύξεις (π.χ. ενοποιημένες, ολοκληρωμένες, εξειδικευμένες, αναπτύξεις αναψυχής/ψυχαγωγίας, ειδικού τύπου κ.ά.) και οι οποίες αδειοδοτήθηκαν είτε με κανονικές διαδικασίες είτε κατά παρέκκλιση.

Παράλληλα, θα η φορολογία θα επιβάλλεται σε γη που είναι σε ζώνη/περιοχή που μπορεί να περιλάβει ο Έφορος Φορολογίας σε γνωστοποίηση (με τον ανάλογο χωρικό προσδιορισμό ή/και χάρτες) που δημοσιεύονται στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, ύστερα από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και στα ενοικιαζόμενα υποστατικά που χρησιμοποιούνται για την άσκηση φορολογητέας δραστηριότητας, εκτός από τις μισθώσεις που χρησιμοποιούνται για κατοικίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top