ΑΝΑΤΗΕΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ανα-THEMA-τισμοι: ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ανα-THEMA-τισμοι: ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Από το 1960 και μέχρι σήμερα τέτοιους έχουμε να μας προσέχουν.

Αλίμονό μας αν δεν υπήρχαν.

Με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος που δουλεύει στην Περιβαλλοντική μονάδα ανακύκλωσης και μου είπε πανικοβλημένος: «Εδώ και 8 μήνες οι μαστόροι μου που είναι επενδυτές από το εξωτερικό προσπαθούν να εξασφαλίσουν όλες τις άδειες και έχει 8 μήνες που καθόμαστε και παρά ταύτα τα πλάσματα πληρώνουν μας. Είμαστε περίπου 10 άτομα που προσληφθήκαμε και παίρνουμε μεροκάματο στις οικογένειες μας».

Τον ρώτησα ποιο είναι το πρόβλημα.

Μου απάντησε: «Μας έχουν κάνει φύλλο και φτερό και έχουμε εξασφαλίσει όλες τις άδειες από τις Αρχές του κράτους, όπως για παράδειγμα από το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Γεωργίας, από την Πολεοδομία κ.α, και περιμένουμε την οικοδομική από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Οι μαστόροι μας έχουν κουραστεί και θα χάσουμε τις δουλειές μας όλοι».

Μου είπε επίσης ότι δύο κομματικοί Σύμβουλοι αντιτίθενται έντονα γιατί έτσι τους κάπνισε.

Τότε θύμωσα.

Του είπα «σαν δεν ντρέπεσαι, προσπαθούν να προστατεύσουν τον τόπο, το περιβάλλον», άνθρωποι «σπουδασμένοι στο θέμα», «ειδικοί» και εσύ αντιδράς επειδή μίσιημου εννα χάσεις την δουλειά σου;

Τέτοιοι άνθρωποι είναι στολίδι. Να περιμένουν «γραμμή» από το κόμμα. Φυσικά και έτσι πρέπει. Να το εξετάσουν 2 – 3 χρόνια, να είμαστε σίγουροι. Άκου έχουν επενδύσει εκατομμύρια για μονάδα προστασίας του Περιβάλλοντος ξένοι επενδυτές... Αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς; Να πιάσουν την επένδυση τους και να πάνε στο καλό. Όταν αποφασίσουμε το 2020 να τους πούμε να ξανάρτουν.

Άκου τον Άχρηστο, το παλιόπαιδο να αμφισβητά τους προστάτες μας που από το 1960 και μέχρι σήμερα έχουν κάνει τα πάντα για το καλό μας. Πώς τόλμησε!

Του έκλεισα το τηλέφωνο και το είπα να μην με ξαναενοχλήσει.

Οι ανα-THEMA-τισμοί στηρίζουν χωρίς ενδοιασμό την Ηρωική προσπάθεια των δύο πιο κάτω ανθρώπων. Να μας ζήσουν και να τους χαιρόμαστε.

Σας τους παρουσιάζω:

Ο Χριστάκης Ττοφής Δημητρίου.

O Ευτύχιος Παπαμιχαήλ.

Ζήτω, Ζήτω, Ζήτω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΣΕΡΙ: Καταγγελία για δυο Δημ. Συμβούλους – «Αρνούνταν να εγκρίνουν άδεια καθ΄ όλα νόμιμης βιομηχανικής μονάδας, γιατί δεν είχαν πάρει γραμμή…» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top