ΑΝΑΤΗΕΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΑναTHEMAτισμοί: Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί;

ΑναTHEMAτισμοί: Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί;

Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει «εγώ». Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέμε «εμείς». Είμαστε στο «εμείς» κι όχι στο «εγώ». ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ - «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ»

Πηγή θρέψης του μυαλού, πηγή έμπνευσης είναι και οι πραγματικοί αγνοί αγωνιστές του  1821 και επί ευκαιρίας της εθνικής μας γιορτής κάποια πράγματα θα έπρεπε να μας προβληματίζουν ιδιαιτέρως. 

Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί; Λέμε εμείς ή λέμε εγώ; Ζητάμε ανταλλάγματα ή πράττουμε ανιδιοτελώς για το καλό όλων;

Εδώ στην Κύπρο μας από το 1974 και εντεύθεν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αφήσαμε το καθήκον να φυλάνε την πατρίδα μας για να ζήσομεν όλοι μαζί εδώ, στους ολίγους, οι οποίοι ολίγοι ανακυκλώνονται από το 1974 μέχρι και σήμερα σάμπως και ζούμε σε βασίλειο και όχι Δημοκρατία.

Και αυτοί οι ολίγοι μας έχουνε προδώσει, μας έχουν καταστρέψει, και έχουν κάνει περιουσίες, έχουν γίνει μεγάλοι και τρανοί εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι της Πατρίδας. 

Εμείς οι πολλοί όμως έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί αν ξεσηκωνόμασταν, αυτοί οι ολίγοι θα ετρέπονταν σε άτακτη φυγή και θα τους ξεριζώναμε μια και καλή από τον τόπο μας.

Το ThemaOnline με δική του πρωτοβουλία δημοσίευσε την επαναστατική ιδρυτική διακήρυξη, η οποία εδώ και ένα χρόνο προβάλλεται απ΄ όλες τις ιστοσελίδες του Ομίλου. Έγινε για τον κόσμο, για να γραφτούν οι πολίτες, να οργανωθούν, να μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, για να βγούνε επιτέλους από τα σπλάχνα του κόσμου καθαροί άνθρωποι που γνοιάζονται για το καλό όλων μας. Παρά ταύτα μέχρι σήμερα υπήρξε μηδαμινή ανταπόκριση.

Όπου καθόμαστε να ακούμε τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή κουβέντες όπως και η ακόλουθη:  «Μα ποιόν να ψηφίσω από τη στιγμή που όλοι μας έχουν ξεπουλήσει που κανένας τους δεν κάνει;».

Ή σχόλια όπως «Δεν θα πάω να ψηφίσω». Όλα αυτά, λοιπόν, είναι φτηνές δικαιολογίες. Και εδώ να σας πω και το τέλος του Μακρυγιάννη: Φυλακίστηκε και πέθανε φτωχός από τους ολίγους. 

Είναι άραγε η μοίρα μας; Είναι άραγε ο ραγιαδισμός που ίσως και να κληρονομήσαμε που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε; 

Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι για να δικαιούμαστε κάτι καλύτερο, πρέπει να Παλέψουμε για κάτι Καλύτερο.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top