ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στόχος η αναβαθμισμένη προσφορά ιατρικών υπηρεσιών για όλους, λέει ο Υπουργός Υγείας

Στόχος η αναβαθμισμένη προσφορά ιατρικών υπηρεσιών για όλους, λέει ο Υπουργός Υγείας

Στόχος μας είναι πάντοτε η αναβαθμισμένη προσφορά ιατρικών υπηρεσιών για όλους τους ασθενείς, είπε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών «Περπατώ για την καρδιά στην καρδιά της πόλης μου».

Στο χαιρετισμό που διάβασε, εκ μέρους του Υπουργού, η Ανώτερη Ιατρικός Λειτουργός Ειρήνη Χ'' Χαραλάμπους, ανέφερε πως το Υπουργείο μέσα από στοχευμένους σχεδιασμούς, λειτούργησε την Εντατική Μονάδα Παίδων, ώστε να σταματήσει η απόλυτη εξάρτησή μας από το εξωτερικό.

Η συνεργασία μας, σημείωσε, με κέντρα του εξωτερικού θα συνεχίσει να υφίσταται, αναπόφευκτα, για τα εξειδικευμένα περιστατικά, λόγω του μικρού αριθμητικά μεγέθους της χώρας μας και υπό αυτά τα δεδομένα, της μη δυνατότητας συντήρησης εξειδικευμένης μονάδας και προσωπικού.

Πέραν αυτού, ανέφερε, η επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής, στο Παιδιατρικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, ήταν ένας στόχος που έχει επιτευχθεί με την επιτυχή μετεκπαίδευση στο εξωτερικό Παιδιάτρων των Υπηρεσιών μας και τη δυνατότητα πλήρους κάλυψης των αναγκών μας στον τομέα αυτό.

Παράλληλα, πρόσθεσε, πως το Υπουργείο Υγείας ανανέωσε για ακόμη ένα χρόνο το Συμβόλαιο Αγοράς Υπηρεσιών από εξειδικευμένο κέντρο του ιδιωτικού τομέα για ορισμένο αριθμό περιστατικών που παρακολουθούσαν από παλιά συγκεκριμένοι γιατροί, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στις υπηρεσίες μας.

Ένα διαχρονικό αίτημα του Συνδέσμου, συμπλήρωσε, έχει επίσης, υλοποιηθεί με την μετεκπαίδευση γιατρού και τη δημιουργία και λειτουργία Κλινικής Παρακολούθησης Εφήβων και Ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top