ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πινακίδες οχημάτων: Τι αλλάζει και θα φέρει επανάσταση; Ακόμα και το όνομα σας θα μπορείτε να αγοράσετε

Πινακίδες οχημάτων: Τι αλλάζει και θα φέρει επανάσταση; Ακόμα και το όνομα σας θα μπορείτε να αγοράσετε

Στη νομική Υπηρεσία για μια τελευταία ανασκόπηση, βρίσκεται το νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες οχημάτων, να εξασφαλίζουν πινακίδες της αρεσκείας τους, που να περιλαμβάνουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», πλέον οι ενδιαφερόμενοι,  στα πλαίσια πλειστηριασμού που γίνεται διαδικτυακά, μπορεί να αγοράσει το δικαίωμα επιλογής αριθμού της τρέχουσας σειράς. Τα τρία γράμματα είναι καθορισμένα και επιλέγεις αριθμό από το 1 μέχρι το 999, με εξαίρεση το 13, 69 και 666 που δεν διατίθενται σε αυτοκίνητα.
Οι προσωπικές πινακίδες, θα πρέπει να περιέχουν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών και θα είναι προσωπικοί, υπό την έννοια ότι ο κάτοχος ενός οχήματος που τις αποκτά (θα γίνεται διαδικασία πλειστηριασμού) θα μπορεί να τις μεταφέρει στο επόμενό του όχημα ή ακόμα και να τις πωλήσει σε τρίτο πρόσωπο, πάντα μετά από έγκριση.

Με τη νέα ρύθμιση, σύμφωνα με τη ρύθμιση του νομοσχεδίου, θα θεσμοθετείται ο ιδιωτικός αριθμός, δηλαδή, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πινακίδες σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο επιλέξει.

Ο Έφορος Μηχανοκίνητων, θα μπορεί να δημοπρατήσει συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών που δεν σχετίζεται με την παραχωρούμενη γραμματοσειρά. Για παράδειγμα, θα μπορεί να δημοπρατήσει το «KOKOS1» Ή ΤΟ «3ΑΑΑ» κτλ.

Οι προς δημοπράτηση συνδυασμοί μπορεί να προέρχονται από εισήγηση οποιοιδήποτε. Δηλαδή, κάποιος που θέλει μια τέτοια πινακίδα, μπορεί να την εισηγείται και μετά να την διεκδικεί μέσω δημοπρασίας της που θα γίνεται όπως και τώρα διαδικτυακά. Την πινακίδα αυτή θα μπορεί να την τοποθετήσει σε οπουδήποτε όχημα που είναι ήδη εγγεγραμμένο στο μητρώο ΤΟΜ, έναντι τέλους €100 πέραν του ποσού της δημοπρασίας. Η ταυτόχρονη τοποθέτηση του ίδιου συνδυασμού σε πέραν του ενός οχήματος θα απαγορεύεται.

Ο κάτοχος του ιδιωτικού αριθμού θα μπορεί επίσης να τον πωλήσει. Σε τέτοια περίπτωση θα γίνεται αλλαγή της ιδιοκτησίας του ιδιωτικού αριθμού στο ΤΟΜ αφού καταβληθεί το ποσό των €100. Στις διαστάσεις των προσωπικών πινακίδων ο περιορισμός είναι μόνο τα υφιστάμενα ελάχιστα μεγέθη πινακίδων και γραμμάτων – αριθμών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top