ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικό - Ένταλμα σύλληψης για δικηγόρο από την Λεμεσό – Εξαφανίστηκε και δεν τον πήρε κάνεις μυρωδιά

Αποκλειστικό - Ένταλμα σύλληψης για δικηγόρο από την Λεμεσό – Εξαφανίστηκε και δεν τον πήρε κάνεις μυρωδιά

Είναι από τις περιπτώσεις που θες να κλαις παρά να γελάς. «Απατεώνας» δικηγόρος από την Λεμεσό φαίνεται πως έκανε επιστήμη την εξαπάτηση πελατών του, παίρνοντας προκαταβολικά τα χρήματα τους ενώ ακολούθως προέβαλλε διάφορες δικαιολογίες για την καθυστέρηση, μέχρι που πρόσφατα έγινε καπνός.

Η καταγγελία αφορά Λεμεσιανό δικηγόρο ο οποίος φαίνεται εκ πρώτης ότι εξαπατούσε τους πελάτες τους κάνοντας κατάχρηση της εμπιστοσύνης και των χρημάτων τους.

Από χθες έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον εν λόγω δικηγόρο από το ΤΑΕ Λεμεσού, ενώ μέχρι και σήμερα αναζητείται από τις Αρχές χωρίς να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ο δικηγόρος είναι άφαντος, ενώ χάνονται οι υποθέσεις του στο Δικαστήριο Λεμεσού αφού δεν υπάρχει εκπροσώπηση από το γραφείο του. Από τα όσα έχουμε πληροφορηθεί ο δικηγόρος φαίνεται ότι έπαιρνε χρήματα από του πελάτες του, ώστε να τους προσφέρει νομικές υπηρεσίες τις οποίες ουδέποτε εκτελούσε.

 Χαρακτηριστικά σε μία μόνο περίπτωση ο καταζητούμενος δικηγόρος φέρεται να εισέπραξε μεγάλο χρηματικό ποσό από συγκεκριμένη Τράπεζα για λογαριασμό ενός αλλοδαπού πελάτη του, χωρίς όμως ποτέ να του το παρέδωσε ως όφειλε.

Σε διαφορετική περίπτωση παρέλαβε μεγάλο χρηματικό ποσό από Αμερικανό πελάτη του για να εκτελέσει συγκεκριμένη εργασία και να επιστρέψει το υπόλοιπο ποσό πίσω σε αυτόν, αλλά και πάλι δεν το έπραξε, προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες για την αδυναμία του να επιστρέψει τα χρήματα στον πελάτη.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες για παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούν όμως μικρότερα ποσά. Εν ολίγης φαίνεται πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος ενώ εκκρεμούσαν καταγγελίες εναντίον του από τον Δεκέμβριο του 2014, συνέχισε να «προσφέρει» ανενόχλητος τις υπηρεσίες του σε ανυποψίαστους πολίτες.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι όταν ενημερώθηκε από την Αστυνομία για τις καταγγελίες που εκκρεμούσαν εναντίον του, αυτός ζήτησε πίστωση χρόνου για να επιστρέψει δήθεν τα χρήματα στους παραπονούμενους πελάτες του, χωρίς όμως να το πράξει.

Το συνολικό ποσό που φαίνεται να οικειοποιήθηκε στις δυο πιο πάνω υποθέσεις πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ και στις δυο περιπτώσεις έχουν κινηθεί αστικές αγωγές εναντίον του εν λόγω δικηγόρου και εδώ και μήνες έχουν εκδοθεί διατάγματα, με τα οποία παγιοποιήθηκαν όλα του τα περιουσιακά στοιχεία.

Οι πληροφορίες μας από την Αστυνομία αναφέρουν πως δόθηκε πριν από καιρό το πράσινο φως από την Νομική υπηρεσία για έκδοση διατάγματος σύλληψης του.

Φυσικά μέχρι να εκδοθεί το ένταλμα, ο δικηγόρος έκανε «φτερά» και οι παραπονούμενοι πελάτες του έμειναν με την εύλογη απορία για το τι τελικά πήγε λάθος!!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top