ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαιρετίζει την απόφαση Υπουργικού για παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος η ΠΕΣΥΣ-ΣΕΚ

Χαιρετίζει την απόφαση Υπουργικού για παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος η ΠΕΣΥΣ-ΣΕΚ

H Παγκύπρια Επιτροπή Συνταξιούχων της ΣΕΚ ( ΠΕΣΥΣ – ΣΕΚ ) σε σημερινή της ανακοίνωση χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από την πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Ζέτας  Αιμιλιανίδου για  την παραχώρηση  και φέτος Πασχαλινού Επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους.

 
H απόφαση αφορά παραχώρηση Πασχαλινού Επιδόματος για το 2021 σε 17.000 δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους με δαπάνη μέχρι  €3,8 εκατομμύρια, αναφέρεται.
 
Η ΠΕΣΥΣ-ΣΕΚ διευκρινίζει ότι δικαίωμα στο Πασχαλινό Επίδομα έχουν όσοι λαμβάνουν ήδη επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως την καταβολή του επιδόματος βασίζεται στο συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, που αποκτήθηκε το προηγούμενο έτος, δηλαδή για φέτος θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2020. Για νοικοκυριό ενός ατόμου, το συνολικό όριο ανέρχεται στο ποσό των €6.500 και για νοικοκυριό δύο ατόμων το όριο τίθεται στο ποσό των €11.000.Σημειώνεται ότι το εισοδηματικό όριο για νοικοκυριό δύο ατόμων αυξήθηκε από €9.750 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε €11.000, ώστε να επωφεληθούν περισσότερα νοικοκυριά των δύο ατόμων με χαμηλά εισοδήματα.
 
Τα πιο πάνω εισοδηματικά όρια για μονήρη νοικοκυριό και ζεύγος θα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, ανάλογα με τη σύνθεση του υπόλοιπου νοικοκυριού, σύμφωνα με τις κλίμακες που ισχύουν και για την αναπροσαρμογή του ορίου της φτώχειας, δηλαδή θα αυξάνονται κατά 30% του €6.500 (κατά €1.950 δηλαδή) για κάθε εξαρτώμενο κάτω των 14ων ετών και κατά 50% του €6.500 (κατά €3.250 δηλαδή) για κάθε εξαρτώμενο άνω των 14ων ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα €190 και δικαιούχοι είναι μόνο συνταξιούχοι, δηλαδή τα  νοικοκυριά με έναν συνταξιούχο που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν €190 και τα νοικοκυριά με δύο συνταξιούχους θα λάβουν €380, προστίθεται.
 
Το Πασχαλινό Επίδομα για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων) θα εμβαστεί  στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 23/4/2021. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν οποιαδήποτε επιπλέον αίτηση, διευκρινίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
 
Η ΠΕΣΥΣ - ΣΕΚ  καταληκτικά αναφέρει ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα γίνουν στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για το συνταξιοδοτικό, θα υποβάλει εκ νέου προτάσεις με στόχο τη μεγαλύτερη ακόμη στήριξη και ενίσχυση της τρίτης ηλικίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top