ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Φον Ντερ Λάιεν: Συμφωνία για 50 ακόμα εκ. δόσεις Pfizer το 2ο τρίμηνο και 1,8 δισ το 2022-23

Φον Ντερ Λάιεν: Συμφωνία για 50 ακόμα εκ. δόσεις Pfizer το 2ο τρίμηνο και 1,8 δισ το 2022-23

H Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα δύο νέες συμφωνίες αγοράς εμβολίων από τη Pfizer, η πρώτη για 50 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις το 2ο τρίμηνο του 2021, οι οποίες θα καλύψουν τα κενά που δημιουργούν οι εξελίξεις με τη J&J και την AZ και η δεύτερη (που θα υπογραφεί σύντομα) για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022 και 2023 για χρήση ενίσχυσης (booster) ή αντιμετώπισης παραλλαγών.


Η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι όλες οι δόσεις θα κατανεμηθούν με βάση την αναλογία του πληθυσμού και το 2ο τρίμηνο του 2021, η ΕΕ θα λάβει από τη Pfizer 250 εκ.δόσεις. Οι επιπλέον 50 εκ. προορίζονταν αρχικά για το 4ο τρίμηνο.

Η Πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΕΕ έχει λάβει συνολικά ως χθες 126 εκ. δόσεις εμβολίων και 100 εκ. Ευρωπαίοι έχουν εμβολιαστεί, το 25% με 2η δόση και το 27% πλήρως. Η νέα συμφωνία για τα 1,8 δισ. της Pfizer το 2022 και 2023 προβλέπει παραγωγή στην ΕΕ.

Η Πρόεδρος επεσήμανε ότι όσο πιο γρήγορα φτάσουμε στο 70%, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαγούμε από την πανδημία, ωστόσο προειδοποίησε ότι ακόμα πολλοί παράγοντες μπορεί να εκτροχιάσουν το πρόγραμμα, αλλά η Κομισιόν κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τη διαθεσιμότητα, ενώ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την J&J.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top