ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για εγγυήσεις: «Δυστυχώς υπεράνω του ευρύτερου καλού υπερέχει το στενό κομματικό συμφέρον»

ΠτΔ για εγγυήσεις: «Δυστυχώς υπεράνω του ευρύτερου καλού υπερέχει το στενό κομματικό συμφέρον»

«Είναι για άλλη μια φορά που αποδεικνύεται, δυστυχώς, πως υπεράνω του ευρύτερου καλού υπερέχει το στενό κομματικό συμφέρον. Και αυτό δεν είναι σε πίστη κανενός» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ως προς το θέμα των κρατικών εγγυήσεων.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στα πλαίσια της παρουσίασης των δράσεων της κυβέρνησης για την αγροτική ανάπτυξη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι, «Είναι με λύπη μου που διαπιστώνω πως, παρά το ότι το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε μετά από συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες και όχι προς όφελος εκείνων που έχουν ανάγκη, δυστυχώς, αντί της άμεσης ψήφισης, μέσα από προσχήματα μετατίθεται μετά τις Βουλευτικές Εκλογές. Είναι για άλλη μια φορά που αποδεικνύεται, δυστυχώς, πως υπεράνω του ευρύτερου καλού υπερέχει το στενό κομματικό συμφέρον. Και αυτό δεν είναι σε πίστη κανενός»

Μεταξύ άλλων τόνισε τις σημαντικές ότι η Πολιτεία έχει χορηγήσεις  πέραν από 1.6 δισεκατομμύρια ευρώ για στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.  «Το σχέδιο των Κρατικών Εγγυήσεων θα ήταν μια πρόσθετη βοήθεια, ένα σημαντικό σχέδιο στήριξης των όσων μέχρι τώρα έχουν υποστεί σημαντικές θυσίες ή έχουν οικονομικά επηρεαστεί. Δεν θέλω να πω περισσότερα για το θέμα, απλώς εκφράζω τη λύπη μου. Και πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε πως οι κομματικές σκοπιμότητες δεν ωφελούν στις κομματικές ψήφους. Διότι επιχειρηματίες, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις υπάρχουν σε όλους τους ιδεολογικούς χώρους και θα έπρεπε να θέταμε υπεράνω των κομματικών σκοπιμοτήτων, το όφελος των ιδίων των μελών και οπαδών αυτών που αναβάλλουν σε χρόνο αόριστο την έγκριση του σχεδίου που η Κυβέρνηση κατέθεσε.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top