ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Pfizer αυξάνει την παραγωγή εμβολίων κατά 10%

Η Pfizer αυξάνει την παραγωγή εμβολίων κατά 10%

Η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer «επιτάχυνε την παραγωγή» του εμβολίου της για τον νέο κορωνοϊό και θα μπορέσει να παραδώσει στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του Μαΐου 10% περισσότερες δόσεις από ό,τι προβλεπόταν ως εδώ, γνωστοποίησε χθες Τρίτη ο επικεφαλής Αλμπέρ Μπουρλά μέσω Twitter.

Η τεράστια αμερικανική φαρμακευτική, που ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, θα μπορέσει επίσης «να παραδώσει το σύνολο των 300 εκατομμυρίων (δόσεων) όπως ήταν η συμβατική της υποχρέωση ως τα τέλη Ιουλίου δύο εβδομάδες νωρίτερα» από την καθορισμένη προθεσμία, πρόσθεσε.

 


Νωρίτερα χθες οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές αποφάσισαν νωρίτερα χθες να υπάρξει «αναστολή» της αξιοποίησης του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό που ανέπτυξε ο όμιλος Johnson & Johnson, ώστε να ερευνηθεί η συσχέτισή του με θρόμβους στο αίμα σε πολλούς ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε στις ΗΠΑ. Μία περίπτωση ήταν θανατηφόρα.

Η σύσταση αυτή δεν αναμένεται να έχει «μεγάλο αντίκτυπο» στην εκστρατεία ανοσοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι η χώρα του θα διαθέτει επάρκεια δόσεων εμβολίων για όλους τους ενηλίκους από «τα τέλη του Μαΐου». «Τα αποθέματα εμβολίων γίνονται πιο άφθονα», επιβεβαίωσε ο Πίτερ Μαρκς, στέλεχος του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πέρα από τις 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ως τα τέλη του Ιουνίου η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna με την ίδια προθεσμία παράδοσης. Η Ουάσινγκτον έχει επίσης παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της J&J.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top