ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελένη Μαύρου: «Πυροτέχνημα η πρόταση της κυβέρνησης για παγκύπριο δημοψήφισμα»

Ελένη Μαύρου: «Πυροτέχνημα η πρόταση της κυβέρνησης για παγκύπριο δημοψήφισμα»

Απάντηση στον Υπουργό Εσωτερικών, για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσε με ανακοίνωση της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου κάνοντας λόγω για «έμπρακτη» στήριξη του ΑΚΕΛ στη μεταρρύθμιση, για «αυταρχισμό της Κυβέρνησης» και με αναφορές στο ΔΗΣΥ «που αλλάζει πολιτικές ανάλογα με το ποιος κυβερνά».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το ΑΚΕΛ στηρίζει έμπρακτα τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αυτό και πρωτοστάτησε με συνέπεια στην όλη προσπάθεια την τελευταία δεκαετία σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ που αλλάζει πολιτικές ανάλογα με το ποιος κυβερνά.

Αντί η κυβέρνηση να συζητήσει εποικοδομητικά με τη Βουλή απαιτεί από όλους τους άλλους, με τον γνωστό αυταρχισμό που τη διακρίνει, να μην έχουν άποψη, να υιοθετήσουν τις δικές της προτάσεις χωρίς καμιά αλλαγή.

Αυτή όμως η φιλοσοφία, παραγνωρίζει πλήρως τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακυρώνει, με συνοπτικές διαδικασίες, το δικαίωμα των πολιτών να έχουν λόγο και ρόλο στην εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, στο πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα τους. Συνηθίζουν βέβαια οι κυβερνώντες και ο ΔΗΣΥ να μιλούν για δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών, αλλά όταν έρχεται τελικά η ώρα για δημοκρατική συμμετοχή, μετανιώνουν.

Ως ΑΚΕΛ είχαμε και έχουμε θέση υπέρ της διενέργειας τοπικών δημοψηφισμάτων, την οποία καταθέσαμε εδώ και δυο χρόνια. Γιατί ακριβώς πιστεύουμε στη μεταρρύθμιση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσα από αυτή. Γιατί πιστεύουμε ότι οι μεγάλες αλλαγές γίνονται μαζί με τους πολίτες και δεν επιβάλλονται από τα πάνω. Τη θέση αυτή στηρίζουμε στις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ίδιου του Περί Δήμων Νόμου, σε αντίθεση με την κυβερνητική πρόταση που ήρθε ως πυροτέχνημα λίγες μέρες πριν να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση το πακέτο της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top