ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγκαία η κατασκευή κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στην Αμμόχωστο, λέει ο Δήμαρχος Δερύνειας

Αναγκαία η κατασκευή κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στην Αμμόχωστο, λέει ο Δήμαρχος Δερύνειας

Απαραίτητη και αναγκαία είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, δηλώνει ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης είπε στο ΚΥΠΕ πως «η διαδικασία εκμίσθωσης της γης για τη δημιουργία του Κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στην επαρχία Αμμοχώστου ξεκίνησε το 2012, η γη εκμισθώθηκε στον Δήμο Δερύνειας και κάθε χρόνο καταβάλλεται το ποσό των 500 ευρώ.  Δυστυχώς η εμπειρία μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξε ότι για να προωθηθεί ένα έργο χρειάζεται μία περίπου δεκαετία, κάτι που συμβαίνει και με το συγκεκριμένο έργο».
 
Πρόσθεσε ότι «την περασμένη εβδομάδα είχαμε συνάντηση με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού κατά την οποία καταθέσαμε τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου. Εναπόκειται τώρα στον ΚΟΑ και στο κράτος κατά πόσον θα καταβάλουν το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ για την διεξαγωγή της μελέτης του έργου ώστε να προωθηθεί η κατασκευή του».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος Δερύνειας είπε πως το συγκεκριμένο έργο είναι περιφερειακό και είναι κάτι που στερείται η επαρχία Αμμοχώστου, αφού είναι η μόνη επαρχία στην ελεύθερη Κύπρο που δεν διαθέτει το δικό της κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών. «Θεωρούμε ότι αυτό είναι αδικία για την επαρχία μας, αφού πρόκειται για ένα επαρχιακό κολυμβητήριο, το οποίο θα ανήκει σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου», σημείωσε.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, συνέχισε, «επιβάλλεται η κατασκευή του έργου αυτού προκειμένου να φέρει και αρκετούς τουρίστες, τόσο ντόπιους όσο και ξένους στην επαρχία Αμμοχώστου».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος απάντησε πως «πρέπει να εξευρεθούν τρόποι επιχορήγησης του συγκεκριμένου έργου γιατί έχουμε καταθέσει το όραμα μας ως Δήμος Δερύνειας για τη κατασκευή του κολυμβητηρίου που θα περιλαμβάνει μια πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών μήκους 50 μέτρων και μια βοηθητική μήκους 25 μέτρων και όλοι γνωρίζουν πως το κολύμπι αποτελεί ένα από τα καλύτερα ολυμπιακά αθλήματα και δραστηριοποιεί όλους τους μύες του σώματος». Οι πισίνες θα χρησιμοποιούνται και για άλλα αθλήματα και δραστηριότητες, όπως η υδατοσφαίριση, μαθήματα καταδύσεων, ναυαγοσωστικής, συγχρονισμένης κολύμβησης και για ενδυνάμωση αθλητών ομαδικών αθλημάτων, όπως εξήγησε.
 
Αφού ανέφερε πως «το έργο αναμένεται να προωθήσει τον ιατρικό και αθλητικό τουρισμό στην επαρχία Αμμοχώστου», ο κ. Καραγιάννης είπε πως το κολυμβητήριο θα ανεγερθεί δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και δίπλα από τη νεκρή ζώνη. «Το έργο θα είναι πρωτοπόρο, θα είναι ένα διαφορετικό κολυμβητήριο από όλα τα άλλα που υπάρχουν στην Κύπρο, αφού θα προωθηθούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, όπως η ηλιακή για τη θέρμανση του νερού κατά τους χειμερινούς μήνες», σημείωσε.
 
Ακόμα, συνέχισε «μέσω του κολυμβητηρίου θα γίνει κατορθωτή η προσέλκυση αρκετών ομάδων επαγγελματιών στο άθλημα της κολύμβησης και όχι μόνο, που θα επισκέπτονται κατά την «νεκρή περίοδο» την επαρχία Αμμοχώστου για να προπονούνται, καταπολεμώντας έτσι την εποχικότητα. Ταυτόχρονα προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης με ειδικότητα στα θέματα φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας και αποκατάστασης».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν στην επαρχία Αμμοχώστου εξαιρετικοί κολυμβητές, είναι οι αθλητές της κολύμβησης που έχουν διακριθεί σε πάρα πολλούς αγώνες περιλαμβανομένων σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο οι συνθήκες προπόνησης τους δεν είναι ικανοποιητικές και με τη δημιουργία του νέου κολυμβητηρίου, η επαρχία Αμμοχώστου θα επενδύσει περισσότερα και στο άθλημα της κολύμβησης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top