ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Τρεις τιποτένιοι χτύπησαν άγρια…» - Καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς γυναικών στην Παλιά Λευκωσία- Σοκάρει φωτογραφία με αίματα

«Τρεις τιποτένιοι χτύπησαν άγρια…» - Καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς γυναικών στην Παλιά Λευκωσία- Σοκάρει φωτογραφία με αίματα

Σοβαρή καταγγελία μέσα από το Facebook για τρία περιστατικά ξυλοδαρμού γυναικών την τελευταία βδομάδα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στη σελίδα «Πεζόδρομοι Παλιάς Λευκωσίας» σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, άσχετες μεταξύ τους, τρεις «τιποτένιοι» όπως τους χαρακτηρίζουν χτύπησαν άγρια τις φιλενάδες τους, στα σπίτια τους στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκωσίας.

Παροτρύνουν παράλληλα όσους ζουν ή διακινούνται στην περιοχή  αν αντικρύσουν τέτοιο περιστατικό να επικοινωνήσουν αμέσως με την Αστυνομία στο 112 η οποία μετά από πολύ σύντομη ενημέρωση μπορεί να σας συνδέσει άμεσα με το Σπίτι της Γυναίκας. Επίσης τηλεφωνήστε στο 1440 που είναι η γραμμή βοήθειας του Σύνδεσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, όπου θα βρείτε βοήθεια κάθε στιγμή κάθε ημέρας του χρόνου.            

Στο τέλος παρουσιάζεται και φωτογραφία από πρόσφατο περιστατικό η οποία σοκάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αυτή τη βδομάδα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, άσχετες μεταξύ τους, τρεις τιποτένιοι χτύπησαν άγρια τις φιλενάδες τους, στα σπίτια τους στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκωσίας μας.

Μόλις δείτε τέτοιο περιστατικό, επικοινωνήστε αμέσως με την Αστυνομία στο 112 η οποία μετά από πολύ σύντομη ενημέρωση μπορεί να σας συνδέσει άμεσα με το Σπίτι της Γυναίκας. Επίσης τηλεφωνήστε στο 1440 που είναι η γραμμή βοήθειας του Σύνδεσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, όπου θα βρείτε βοήθεια κάθε στιγμή κάθε ημέρας του χρόνου.

Η Αστυνομία στη γειτονιά μας, στην περιοχή των Πεζόδρομων, κάνει εξαιρετική δουλειά. Όπου παρατηρούνται προβλήματα στο δημόσιο χώρο, αυτά τερματίζονται πριν καν ακουστούν. Χρειάζεται όμως να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούμε να κρατούμε το στόμα μας κλειστό σε τέτοιες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας (ή γενικά βίας στο σπίτι), ώστε να βοηθήσουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει σίγουρα το Κράτος και οι Δήμοι σε τοπικό επίπεδο, με κάποιον τρόπο να "περάσουν το μήνυμα" σε όσους έχουν γίνει θύματα τέτοιας χυδαίας συμπεριφοράς, ότι δεν πρέπει να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Αυτός που δέρνει τη γυναίκα του, πάσχει, έχει αρρωστημένη αντίληψη για τον κόσμο. Δεν αλλάζει. Πρέπει να έχει τα εφόδια η κοινωνία να τον αντιμετωπίσει ως εχθρό του συνόλου. Πρέπει να βοηθήσουμε κάθε γυναίκα (και γενικά κάθε άτομο) που κακοποιείται, να μάθει ότι δεν είναι μόνη της.

Επίσης πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνομία, ώστε να μπορούν να φθάνουν άμεσα Αστυνομικοί όταν λαμβάνουν πληροφορίες για τέτοια περιστατικά.

Ο Υπεύθυνος των Αστυνομικών της Γειτονιάς κ. Κώστας Περιστιάνης μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνουν το παν για να υπάρχει άμεση επέμβαση της Αστυνομίας σε κάθε τέτοια περίπτωση. Μάλιστα εφοδίασε τους Αστυνομικούς της περιοχής του Ιστορικού Κέντρου της Λευκωσίας με υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο, ώστε να εντοπίζονται άμεσα από κατοίκους και καταστηματάρχες. Σίγουρα οι Αστυνομικοί μας κάνουν πολύ καλή δουλειά και η κατάσταση στην περιοχή μας έχει βελτιωθεί σε βαθμό σχεδόν απίστευτο. Ενώ μέχρι πρόσφατα χαρακτηρίζετο ως επικίνδυνη περιοχή, η περιοχή των Πεζόδρομων μας έχει μετατραπεί ίσως στην ασφαλέστερη περιοχή της Κύπρου! Όλοι οι Αστυνομικοί που έχουν την έδρα τους στον Υποσταθμό Λήδρας, είναι πανέτοιμοι για κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο.

Τώρα πρέπει να ξέρει ο κάθε αισχρός και τιποτένιος τύπος, που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πίσω από κλειστές πόρτες και αισθάνεται "δυνατός", πως δεν θα τον αφήσουμε, ούτε εμείς, ούτε η Αστυνομία. Αν νομίζει πως θα ξεφύγει από την Αστυνομία, διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αν ένας νοιώθει ότι "είναι μάγκας", να περιμένει επίσκεψη από αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών και των κατοίκων της περιοχής μας, που θα του δώσει τις αναγκαίες "συστάσεις" για να μπει στον τόπο του, μέχρι να αποφασίσει η δικαιοσύνη για το μέλλον του.

Η φωτογραφία είναι από το χθεσινό περιστατικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top